Magyarország szoros szövetségese veheti át az uralmat az Európai Unióban

2024. április 23. 09:49

A The New York Times szerint az Orbán Viktorral kiváló kapcsolatot ápoló Giorgia Meloninak fontos szerepe lehet Brüsszelben az EP-választásokat követően.

2024. április 23. 09:49
European Union Council Meeting

Nyitókép: Getty Images/Pier Marco Tacca

Az európai jobboldali pártoknak Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nyújt inspirációt és iránymutatást ahhoz, hogy folytassák az Európai Unió átvételére irányuló törekvéseket – írja a The New York Times. A cikk azt állítja, Meloni sokakat lenyűgözött pragmatikus megközelítésével, Brüsszelben pedig ügyes diplomáciai képességeit is bizonyította.

Példaként említik, hogy az Európai Unióban Orbán-suttogóként nevezték el, amiért segített lebeszélni Magyarország miniszterelnökét arról, hogy megvétózza az Ukrajnának nyújtott uniós támogatásokat.

Az amerikai lap szerint ennek a 10,2 milliárd eurós uniós forrás felszabadítása volt az ára – a németeknél a jogállamisági kérdés hamar piszkos alkuvá változott –, de az olasz kormányfő is döntő szerepet játszott a megegyezésben.

Orbán Viktor korábban azt mondta, az EP-választások után a Fidesz csatlakozik a Meloni által vezetett Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Entschuldigung, német lap, de Orbán és Európa „piszkos dealjét” az imént még jogállamisági eljárásnak tetszettek hívni, és örülni tetszettek neki. Hát hogy van ez?

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­á­­r­n­a­­k­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 23. 18:22
A dinnyés egy aljas talján ribanc. Eladná az anyjàt is két centèrt. Szart se ér.
Lajoss
2024. április 23. 17:41
Uralmat?! Minden kesmás a magyar pártállamból indul ki…🤮🤮🤮
2024. április 23. 17:40 Szerkesztve
most pontosan úgy néz ki , mint napoleon waterloo után . . .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!