Össztüzet zúdított Giorgia Melonira a La Repubblica: „Olyan, mint Orbán!”

2024. május 21. 13:04

A rendes tagállamok megszavazták az LMBTQ-jogokat, Meloni pedig Romániával és Bulgáriával tartott, írja az újság.

2024. május 21. 13:04
Giorgia Meloni

Nyitókép: ANDREA CALANDRA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Nagyon kiverte a biztosítékot a La Repubblicánál, hogy Giorgia Meloni kormánya nem írta alá az EU Tanácsának belga elnöksége által kibocsátott uniós nyilatkozatot az európai politika LMBTQ-barátabbá tételéről. (Ezt egyébként Kelet-Európa szinte zárt egységként nem tette meg, Észtországon és Lengyelországon kívül minden 2004-ben vagy azután csatlakozott tagállam elutasította.) Ezért print kiadásukban kétszer, illetve hírportáljukon is nekimentek Meloni miniszterelnöknek.

Mindegyik írásban sikerült egy nagyot orbánozniuk is.

Az online La Repubblicában Michela Marzano azt írja: míg Sergio Mattarella elnök emlékeztette az olaszokat a homo-, bi- és transzfóbia elleni nemzetközi napon, hogy „a másság el nem fogadása a demokrácia mélységes megsértése”, addig az ennek kapcsán szervezett konferencián egyetlen kormányzati tisztviselő sem volt jelen, csak egy bürokrata, aki mindenre nemet mondott. Nemet az LMBTQ-emberek jogainak védelmére szolgáló konkrét intézkedésekre, a prevencióra, a jogalkotási hiátusok befoltozására, illetve az egynemű szülők gyermekeinek védelmére is. „Nem, köszönöm! Mint Magyarország, Románia és Bulgária. Nem, köszönöm! Ellentétben az EU összes többi nagy tagállamával” – riogat az újságíró.

Felhánytorgatja azt is, hogy a hivatalnoki „nem” mögött nyilvánvalóan Eugenia Roccella esélyegyenlőségi miniszter döntése van,

meg „a tűrhetetlen blabla arról, hogy »a genderből elég volt már«”.

S azon is kesereg, hogy Olaszország ma az EU egyetlen olyan alapító tagja, ahol nincs „gyűlöletbűncselekmények elleni törvény”, hogy Olaszország „nem védi meg az LMBTQ-embereket, és B kategóriás gyermekekként kezeli az egynemű szülők gyermekeit”.

„Olaszország nagyon sok mindent deklarál,

de a tények szintjén kérlelhetetlenül az orbáni illiberális modellhez igazodik” – jut el a lényeghez Marzano,

aki sorait a Szentírás idézésével zárta: „Még azt is láttam a nap alatt, hogy a törvény helyén törvénytelenség van, az igazság helyén pedig gonoszság” – írva vagyon a Prédikátor könyvében.

A print La Repubblicában a Meloni-beleszállás megtisztelő feladata Gabriella Ceraminak jutott, aki azt írja: 

ahogy Bulgária, ahogy Románia, úgy Olaszország is elfogadta az anti-LMBTQ-modellt”,

s ezzel a nagy országok között egyedül „feküdt keresztbe a kontinens többi része álláspontjának”. Erre a döntésre szerinte azért volt szükség, mert Meloninak meg kell erősítenie jobboldali szavazóbázisát „azzal, hogy Magyarországgal szavaz”. Dicséri viszont a balközép Demokrata Pártot, akik hangosan elítélték Meloni döntését, és újfajta, „harcias klímát” honosítottak meg a kampányban: annak klímáját, hogy „Mi vagyunk Európa, Meloni pedig az Orbán.”

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
but-head
2024. május 22. 02:53
„Olyan, mint Orbán!” Ugyan má' !!! Giorgia sokkal jobb csaj.
Intar
2024. május 21. 23:49
A sorkatonaság mellett a havi két homoszexuális és/vagy leszbikus aktust is kötelezővé tennék az eu irányítói. A gyerekekkel folytatott szexuális kapcsolat korhatárát pedig 8 évre csökkentenék.
orrban
2024. május 21. 22:06
A covid óta negatív rekordokat döntöget a születések száma. Hol vannak már a gyurcsányi aranyévek?
Geza2
2024. május 21. 18:33
Nem, nem olyan. Vékony, csinos. Mármint Meloni. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!