Tusk: A lengyelek gazdagabbak lesznek, mint a britek

2024. május 06. 11:16

Merész ígéretet tett a lengyel kormányfő.

2024. május 06. 11:16

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

 

Donald Tusk lengyel miniszterelnök azzal számol, hogy Lengyelország egy főre eső nemzeti összterméke öt év múlva nagyobb lesz mint Nagy-Britanniáé. Tusk a Világbank adataira hivatkozva beszélt erről, azt ígérve: ezt meg is fogja valósítani.

„Ígérem: az EU-csatlakozás 25. évfordulóján a lengyelek gazdagabbak lesznek a briteknél. Jobb az Európai Unióban lenni”

– fogalmazott Tusk az Euractiv szerint.

Az elmúlt húsz év alatt, amióta Lengyelország csatlakozott az EU-hoz, a lengyel nemzet össztermék megduplázódott. A Credit Agricole Bank Polska számításai szerint 2033-ra a vásárlóerő-paritáson számolt, egy főre jutó nemzeti össztermék Lengyelországban eléri az EU-átlag 99 százalékát.

2022-es adatok szerint 

az egy főre jutó nemzeti össztermék Lengyelországban az EU-átlag 79 százalékát, Magyarországon a 76 százalékát éri el.

A két ország között van Portugália, előttük pedig Észtország (85%) és Spanyolország (86%) található.
 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­­g­­­a­­z­­i n­­i­­m­­f­­­o­­­m­­á­­n­­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
valerian-0
2024. május 07. 09:07
Lehetséges, mert a gazdagság relatív. Az angolok a ballibbant törvényhozás és gazdaságirányítás miatt rövid idõn belül jó eséllyel a béka feneke alá küzdik majd le magukat. Akkor a lengyelek mindjárt gazdagabbak lesznek náluk. A szépséghibája az egésznek, hogy tuskó ballibban szokás szerint oda fogja dobni a lengyelekt a globalistáknak, azok meg majd szépen maguk alá gyûrik és kifosszák a lengyeleket. Már ami marad majd belõlük, a kötelezõ ukrán frontra járás után.
KBA98
2024. május 06. 17:33
Azt te nem éred meg, mert ki fognak nyírni és joggal! You don't deserve that, because they will cut you off and rightly so!
megtat
2024. május 06. 14:49
Majd jól megalakítják a Kelet-Ukrajnai Társaságot a hajdani brit Kelet-Indiai Társaság mintájára, átveszik az ukrán maffia piacait és jól megszedik magukat bontott tégla, hulladékfém és second-hand fegyver eladásból. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!