A Simpsons megjósolta Greta Thunberget is?

2019. október 01. 07:56

Úgy tűnik, Homer és családi „jósdája” megint jól működött.

2019. október 01. 07:56

Egyre gyanúsabbak az Euronewsnak a Simpsons sorozat alkotói: ugyanis a portál cikke szerint „immár sokadszor válik valósággá az, amit egy-egy epizódban megírtak”. Donald Trump elnöksége, a görög válság vagy a Dávid-szobor felöltöztetése már jóval korábban lejátszódott az animációs sorozatban, de most kiderült, hogy Greta Thunberget is „megjósolták”.

Ugyanis a svéd klímaaktivista ENSZ klímacsúcsbeli beszéde sokakban Lisa Simpson fenti „beszédét” juttatta eszébe írják, mégpedig az, ami a sorozat hetedik szezonjában hangozott el (most indult a 31. évad, tehát több mint húsz éve már, hogy elhangzott az a beszéd – a szerk.)

Összehasonlításul:

Ugyan a háttér más, és a maga a rajzolt Lisa és az élő Greta karaktere is más, viszont azért nem mehetünk el amellett, hogy a 24 évvel ezelőtti beszédben Lisa ugyanúgy drámai végkifejletet jósolt Földünknek, ahogy manapság több tudós is.

Érdekes mellékzönge azonban, hogy a legújabb évad Sipmson-nyitóepizódjában egy vörös hajú nő/lány beszédét senki sem nézi/figyeli az ENSZ-ben, hanem helyette Bart és Homer otthoni videóját. Íme:

How dare you!?

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hotten Totta
2019. október 01. 18:18
Szerintem a Simpson epizód Severn Suzuki 1992-es drámai beszédjét karikírozza, aki 12 évesen szintén létrehozott egy környezetvédelmi mozgalmat gyerekeknek. Csak ő ózonlyuk és levegőtisztaság témákban utazott. Ehhez szervezett egy konferenciát, ott mondott egy híres beszédet. De az ENSZ is kitüntette. Szóval nem, nem jósolta meg Gretát, hanem a jelenség már akkor is létezett.
nemecsekerno_007
2019. október 01. 18:00
"A Simpsons megjósolta Greta Thunberget is?" Lószart mama!!!! :) Ők csak fullba nyomták a kretén, ahogy eddig is... A világ érte utol őket... Ez mondjuk nagyon szomorú!!!
airmax
2019. október 01. 14:49
Szerintem csak túl sokat nézik az emberek a tv-t... Valóban zseniális az animációs film, de a karikírozott világ egyszerűen tényleg a nonszensz felé halad, ami önbeteljesítő jóslattá teszi a filmeket...
ráadás-éve
2019. október 01. 13:52
Kiváló jelenet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!