Így reagál a Waberer's a válsághelyzetre

2020. március 24. 13:21

Az igazgatóság 2020. március 23-ától Erdélyi Barnát, a társaság jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettesét nevezte ki ideiglenes vezérigazgatónak, tájékoztatott a Waberer's International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2020. március 24. 13:21
null

Robert Ziegler, aki a cég átalakulását 2019 eleje óta vezette, távozik a vezérigazgatói pozícióból, és lemond a társaság igazgatóságában betöltött tisztségéről is, írták.

A Waberer's International Nyrt. kedden költségcsökkentési intézkedések bevezetését jelentette be azonnali hatállyal a koronavírus káros hatásainak ellentételezésére a BÉT honlapján.

Az intézkedések kiterjednek

a kamionok jelentős részének azonnali leállítására a Waberer's nemzetközi flottájában.

Elfogadták az országon kívüli eszközök és járművezetők hazatelepítési tervét, megkezdték annak végrehajtását.

A tájékoztatás megfogalmazása szerint ésszerűsítik a munkaerő-állományt, a bevezetett HR-intézkedések összessége magában foglalja az új keresések befagyasztást, a bérek újratárgyalását, és egy fizetés nélküli szabadsággal kapcsolatos programot.

Erdélyi Barna vezérigazgató az intézkedésekről szóló közleményben kiemelte, a bevezetett intézkedésekkel megtalálják a kényes egyensúlyt a pénzügyi helyzetük szükségszerű javítása és az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási színvonal fenntartása között, az intézkedések biztosítják tevékenységük fenntarthatóságát a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2020. március 25. 21:32
Nem válság van, hanem egészségügyi vészhelyzet. Minden tiszteletem a kamion vezetőké, jelenleg is felelősségteljes munkát végeznek, de a cég vezetésének kellene a helyzetet felelősségteljesebben, humánusabban kezelni. Amint olvasom a régi cégvezér már lelépett (menekülnek a patkányok?), nem merte vállalni - gondolom - a jelenlegi helyzetben a dolgozókkkal való öszinte szembenézést. Pedig a kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás lehetne a munkáltató és a munkavállalól között szerintem a megoldás, nem minden terhet a dolgozók nyakába rakni. Akik amikor dólt a lé, akkor minden bizonnyal aranyos, drága emberek voltak, de egy ilyen vészhelyzetben menjenek az utcára....
nick89
2020. március 25. 18:56
Arra nem gondoltatok, hogy a vuhani biológiaifegyver-laboratóriumot fel kellene égetni?
még fokozza
2020. március 25. 12:11
A turizmus és a sport megmentésére már készült terv és rendelkezésre állnak a források.
rollotomasi
2020. március 25. 09:57
Wáberer Gyuribá nem véletlenül tiplizett a saját cégétől pár éve. Privatizációs szerencselovagként tönkreb@szta magyar fuvarpiacot azzal, hogy mindent letarolt és piaci ár alatt dolgozott. Tehette, mert neki a nagy biznisz nem a fuvarozás volt, hanem az ingatlanok. A baj, hogy a fuvarozásban rengeteg ilyen alak megfordul, és ahol csak lehet, kitol azokkal a cégekkel, akik nem pénzmosásra, meg spekulációra használják a cégüket, hanem ez a hivatásuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!