Fel kell szállni a pekingi gyorsra!

2023. július 12. 21:45

Kína a legfrissebb adatok alapján a történelem során először a világ legnagyobb gépjárműexportőrévé vált. Sikerének titka az elektromosautó-gyártás teljes ellátási láncának uralma. Európa számára ez lehetőséget is tartogat: minél magasabb szinten beépülni a globális elektromosautó-gyártás rendszerébe.

2023. július 12. 21:45
Shanghai,china-april,22nd,2023:,Byd,Auto,Booth,At,Shanghai,Auto,Show
Santo Martin
Santo Martin

 

Napjainkra Kína az elektromobilitás megkerülhetetlen szereplőjévé vált mind globális, mind európai szinten, ráadásul már saját márkáival is képes versenybe szállni. Amíg a zöld­átállással együtt járó új autóipari trendet időben felismerő Kínában az újonnan regisztrált gépjárművek 23 százalékát a tisztán elektromos autók teszik ki, addig a zéró karbonkibocsátást sürgető Európában ez az arány mindössze 12 százalék. Az Allianz Research friss tanulmánya szerint amennyiben a trendek folytatódnak, és Kína 2030-ra 75 százalékos belföldi piaci részesedést szerez, az európai autógyártók 7 milliárd eurónyi bevételtől esnek el a legnagyobb ázsiai országba irányuló exportjuk elmaradása miatt. Az európai országoknak azonban lehetőséget tartogathat, ha az elektromos autók és alkatrészeik ellátási láncában vállalataik is megkerülhetetlen szereplővé válnak. Egyszerűbben fogalmazva: ha már Európa függ Pekingtől, ők is függjenek tőlünk. Az Európába érkező kínai működő tőkét, valamint a legfrissebb gépjárműpiaci trendeket figyelembe véve megállapítható, hogy az elektromosautó-gyártásban Európa és Kína között egyre szorosabb szimbiózis van kialakulóban, amelynek kiépítésében élen jár a magyar stratégia.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boldog-pride-ot-mindenkinek
2023. július 14. 03:05
🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈Sziasztok! Szombaton Pride felvonulás ! Mindenkit nagy szeretettel várunk! Gyertek el minél többen a pekingi gyorssal, és hozzátok a barátaitokat is! Csináljunk a Budapest Büszkeségből a világ legjobbját és legnagyobbját! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!