Megújítja együttműködését a TI és a Telenor

2013. május 30. 22:30

A Transparency International és a Telenor Magyarország további két éven keresztül dolgozik közösen a tisztességes vállalkozási magatartás terjesztése érdekében.

Újabb két évre meghosszabbította tagságát a Telenor a Transparency International Vállalati Támogatói Fórumában. A társaság tavaly kötött együttműködési megállapodást a korrupcióellenes civil szervezettel és azóta több közös programot is indítottak, hogy felhívják a figyelmet a piaci szereplők felelősségére a tisztességesebb üzleti környezet érdekében. Kezdeményezéseiket beválasztották az idei CSR Piac legjobb magyar CSR projektjei közé.

 

A Telenor vezérigazgatója szerint az üzleti szférának feladata és felelőssége tenni a vállalatok etikus magatartásáért. Christopher Laska szeirntebben a nagyvállalatoknak élen kell járniuk: „A Telenor az egész világon ugyanolyan értékeket vall. Magyarországon is célunk, hogy segítsük a tisztességes vállalati kultúra és tiszta verseny népszerűsítését, mert hiszünk benne, hogy ez hosszú távon elősegíti az ország versenyképességének növekedését. Éppen ezért nagy örömmel dolgozunk együtt a Transparency Internationallel a jövőben is, és reméljük, hogy még sok vállalat követi a példánkat”.

Az elmúlt években mind több olyan cég csatlakozott a vállalati támogatói fórumunkhoz, mely egyetért céljainkkal és akár ellenszélben is becsületes módon szeretne működni. Vannak közöttük, akik még egy lépéssel tovább mennek és nyilvánosan felvállalják ezt a meggyőződést: edukációs kampányokat folytatnak, más vállalatokat is próbálnak meggyőzni. Ez a tevékeny vállalati és civil összefogás nagyon értékes, hiszen a Transparency International elsősorban szakmai és civil oldalról közelíti meg a kérdést, és szükség van a vállalati példamutatásra is. A kettő együtt segíthet, hogy az üzleti szféra szereplői megértsék, a cégek nagyon komoly változást tudnak elérni a korrupció visszaszorításában” – mondta el Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

vissza a teljes nézetre