Ezt nem így tervezte Jürgen Klopp – megint mindenkit lehajráz a City?

2024. április 26. 09:24

A címvédő manchesteriek kiütötték a Brightont, és a vesztett pontok alapján a legjobbak.

2024. április 26. 09:24

Fotó: Ben Stansall/AFP

A Manchester City idén is csúcsra járatja magát a Premier League-hajrában, így volt ez csütörtök este is. Ezúttal a Brighton otthonában jutottak el négy találatig a manchesteri csapat játékosai: a belga De Bruyne kezdte a gólgyártást egy varázslatos fejessel, majd Foden duplája után az argentin világbajnok Alvarez tette fel az i-re a pontot, bő egy óra alatt lesimázta a hazaiakat a címvédő, és végül 4–0-ra nyert. Guardiola együttese minden áprilisi bajnokiját legalább négy lőtt góllal zárta! Az összefoglaló itt érhető el!

A szezon hajrájában, a legfontosabb időszakban tehát megint űrfutball üzemmódba kapcsolt a City, így pedig nehéz felvenni velük a versenyt a riválisoknak. A Liverpool a legutóbbi három bajnokijából kettőt is elbukott, nem hiába mondta Klopp az Everton otthonában elveszített derbi után, hogy ha ilyen eredményeket érnek el, akkor nincs esélyük trófeákat szerezni.

Az igazság az, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk, de azt tehetjük, hogy minden meccset megnyerünk, hogy szorosan tartsuk a különbséget

– jelentette ki a szezon végén távozó Jürgen Klopp, de a Vörösök csapatkapitánya, Virgil van Dijk is önkritikusan fogalmazott.

„Ha így játszunk, esélyünk sincs versenyben maradni a riválisokkal. Mindenkinek tükörbe kell néznie és értékelnie a saját teljesítményét. Fel kell tennie a kérdést: tényleg meg akarja nyerni a ligát?” – hangsúlyozta a holland védő.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Arsenal a Chelsea elleni kedd esti gálája után őrlángon tartja a bajnoki reményeit, vezetik a tabellát az Ágyúsok, de a City egy meccsel kevesebbet játszva mindössze egyetlen pont hátrányban lohol a nyomukban.

Ezt is ajánljuk a témában

A címvédő katalán menedzsere, Pep Guardiola természetesen lehűtött a kedélyeket, nem akarja, hogy tanítványai elbizakodottá váljanak az utolsó öt mérkőzés előtt.

A címverseny nem csak köztünk és az Arsenal között zajlik. Ami a Liverpoollal történt, a zsinórban két vereség, az Arsenallal és velünk is megtörténhet.

Ami fontos, hogy ott vagyunk a csúcs közelében. Sok meccsünk van még!” – értékelt rendkívül higgadtan Guardiola a Brighton legyőzése után.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. április 26. 13:03
City Arsenal Liverpool És amilyen játékot produkáltak az utóbbi meccseken a pool fiúk, tegyék össze a kezüket, hogy BL indulás helyen végeznek. Hajrá Dominik!!!
Pernahajder
2024. április 26. 10:43
Arsenal lesz az...
gyaloggos
2024. április 26. 09:46
A CITY a legjobb Angliában, ez nem vitás, megérdemlik a bajnokságot. A LIVERPOOLNAK , ennek a POOLNAK nagyon jó eredmény egy dobogós hely, és a BL -indulás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!