Hihetetlen küzdelemben gyűrte le orosz ellenfelét a magyar teniszcsillag

2024. április 24. 20:10

Marozsán Fábián két rövidítéssel véget ért szettben nyert Karacev ellen, és bejutott a 64 közi a madridi ATP-versenyen.

2024. április 24. 20:10
Hungary's Fabian Marozsan celebrates after winning against Croatia's Marin Cilic during their men's singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2024.

Nyitókép: David Gray / AFP

Elképesztően szoros meccsen győzte le Marozsán Fábián a madridi salakpályás ATP 1000-es tornán a 64 közé jutásért vívott mérkőzésen az orosz Aszlan Karacevet – számolt be a Nemzeti Sport. A magyar tenisz 24 éves csillaga, aki idei fantasztikus teljesítményével a világ 40 legjobb teniszezője közé került, és jó eséllyel részt vehet a párizsi olimpián, két, rövidítéssel záruló szettben győzött.

Az első szettben 5:5 után Marozsán elveszítette szerváját, tehát Karacev a játszmáért adogathatott. Az orosz 40:0-re vezetett, de Marozsán mindet hárította. Sőt, Karacev további négy alkalommal hozhatta volna szettet, de nem tudott túljárni a magyar játékos eszén. 

Ezután Marozsán jutott bréklabdához, és ezt elsőre megnyerve 6:6-ra egyenlített – jöhetett a rövidítés. Ebben Karacev elhúzott 6–2-re, de – láss újabb csodát – Marozsán mind a négy játszmalabdát hárította, vagyis csak ebben a szettben 11 (!) szettlabdát hatástalanított. Ezután már a magyar teniszező jutott előnyhöz 7–6-nál, és rögtön meg is nyerte azt, vagyis teljesen vert helyzetből Marozsáné lett a szett 7:6-tal.

Ezt is ajánljuk a témában

Bár a második szettben a magyar klasszis 6:5-ös vezetésnél adogatothatott a meccsért, Karacev brékelt, így ez is rövidítésben dőlt el. Ebben az orosz már nem jutott olyan esélyekhez, mint az elsőben. Marozsán sokkal jobban kontrollálta a meccset, és 6–2-nél négy mérkőzéslabdához jutott, és az elsővel le is zárta a meccset. A 24 éves magyar teniszező a következő körben az argentin Francisco Cerúndoló ellen játszik a 32 közé kerülésért. 

TENISZ
ATP 1000-ES TORNA, MADRID (7 877 020 euró, salak)
EGYES, A 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Marozsán Fábián–Aszlan Karacev (orosz) 7:6 (8–6), 7:6 (7–2)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­­s­ ­­l­­á­­n­y­o­­­k­­ ­v­á­­­r­­n­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
tajtajacsak-2
2024. április 24. 20:29
GRATULÁLUNK FÁBI! ÓRIÁSI VOLT! HAJRÁ TOVÁBBRA IS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!