Kevesellte a magyar pénzt, most román állampolgárságot kapott a sportoló

2024. április 20. 06:55

Az egykori hazai ranglistavezető és világbajnokjelölt két éve költözött át keleti szomszédunkhoz.

2024. április 20. 06:55

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Majdnem egy hónappal ezelőtt két honfitársunkkal nőtt Románia lélekszáma. A temesvári születésű, Tiboru néven több könyvet is kiadó Tóth Tibor Facebook-oldalán adott hírt róla, hogy 

2024. március 21-étől Rapport Richárd sakknagymester, egykori magyar ranglistavezető és világbajnokjelölt hivatalosan is román állampolgárrá lett feleségével, 

a szintén sakkozó, szerbiai születésű és magyar állampolgársággal is rendelkező női nagymester Rapport Jovánával együtt. Az állampolgársági határozat Ion-Marcel Ciolacu miniszterelnök aláírásával jelent meg – szúrta ki a Magyar Hang.

Valamennyire azért sejteni lehetett, hogy ez be fog következni.

Pár éve nagy port kavart itthon, hogy Rapport román színekben akart indulni a versenyeken, mert kevesellte azt a pénzt, amit a magyar szövetségtől kapott.

A sakkozó közel két éve költözött át Romániába, miután a Magyar Sakkszövetséggel, illetve a Rapport távozása nyomán kialakult elégedetlenség miatt megbukott egykori elnökkel, Szabó Lászlóval meglehetősen rossz viszonyba került, és már évek óta nem vállalt a magyar válogatottban játékot. Akkoriban Szabó váltig állította, hogy

Rapport számára hétszámjegyű felkészülési támogatást folyósítottak,

amiről utólag kiderült, hogy igaz volt, de a lehető legkisebb hétszámjegyű összeg volt, vagyis egy millió forint.

Ennek a többszörösét kínálta fel a magyar nagymester számára Sacha Dragic szerb nemzetiségű romániai milliárdos,

a Superbet fogadóiroda tulajdonosa. A Román Sakkszövetség Rapporton kívül honosította még Kirill Sevcsenko ukrán nagymestert, aki a Rapport-házaspárral egy napon kapta meg az állampolgárságot.

Azért a honosítás másik irányban is működik:

magyar színekben játszik már Sanan Sjugirov kalmük nemzetiségű orosz nagymester

és a mindössze 20 éves, szintén orosz friss nagymester, Gleb Dudin is. Így az idén szeptemberben Budapesten megrendezendő sakkolimpián ők akár már magyarként is asztalhoz ülhetnek.

Frissítés! Rapport Richárd maga cáfolta meg román állampolgársága hírét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­n­y­­o­­­k­ ­v­­á­r­­­n­a­­k­­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
koronaszepe
2024. április 20. 20:19
tolmacs-0 2024. április 20. 19:56 Rapport szombathelyi születésű, így ez a hír még inkább megdöbbentő, nem tudom mennyire büszkék rá most arrafelé...? --- Te fordítva ülsz a lovon! Mennyire legyünk büszkék a magyar sportvezetésre, aki a a magyar tehetséget nem támogatja, helyette oroszt importál? Egyébként Rapport cáfolta az egészet!
tolmacs-0
2024. április 20. 19:56
Rapport szombathelyi születésű, így ez a hír még inkább megdöbbentő, nem tudom mennyire büszkék rá most arrafelé...??
ekeke1
2024. április 20. 19:07
"A temesvári születésű, Tiboru néven több könyvet is kiadó Tóth Tibor Facebook-oldalán adott hírt róla, hogy 2024. március 21-étől Rapport Richárd sakknagymester, egykori magyar ranglistavezető és világbajnokjelölt hivatalosan is román állampolgárrá lett feleségével, a szintén sakkozó, szerbiai születésű és magyar állampolgársággal is rendelkező női nagymester Rapport Jovánával együtt. Az állampolgársági határozat Ion-Marcel Ciolacu miniszterelnök aláírásával jelent meg – szúrta ki a Magyar Hang." Nos, a Mandinernek lehetett volna pénze egy telefonra, megkérdezni Rapportól hogy igaz-e a hír, mielőtt ellenőrizetlenül rémhír terjesztésbe kezd. Mivel a hír nem igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!