Utoljára Puskás Ferenc volt képes hasonló bravúrra!

2024. május 10. 16:53

A Panathinaikosz volt az utolsó görög csapat, amely (1971-ben) európai kupadöntőben szerepelhetett. Az együttes szakvezetője az Aranycsapat legendája volt.

2024. május 10. 16:53
GONZÁLEZ, Nicolás; CISSÉ, Ibrahim; ABU FANI, Mohammad
Vámos Tamás

Nyitókép: A Konferencialiga döntőjébe jutó Fiorentina egyszer sem győzte le a Fradit Fotó: MTI/Vasvári Tamás

***

Kialakult mindhárom nemzetközi labdarúgókupa fináléjának párosítása. A Bajnokok Ligájában a spanyol Real Madrid a német Borussia Dortmunddal találkozik, az Európa Ligában az olasz Atalanta az immár 49 tétmérkőzés óta veretlen (és ezzel a portugál Benfica világcsúcsát túlszárnyaló) német Bayer Leverkusennel csap össze, míg a Európa-konferencialigában az olasz Fiorentina és a görög Olympiakosz Pireusz találkozik egymással. 

A három finálé párosítása több pikáns elemet is tartalmaz:

 tovább folytatódik-e a Real Madrid szerencsesorozata – ugyanez vonatkozik a Leverkusenre az EL-ben (Xabi Alonso együttese ebben az idényben immár tizennégyszer szerzett gólt a hosszabbításban), az Ekl-döntő párosítása pedig azért is különleges, mert a Ferencváros (miután a magyar bajnok a feröeri Klaksvík ellen már a BL-selejtező első fordulójában kizúgott a legrangosabb kupából) két korábbi ellenfele csap össze egymással, megjegyzendő: a Fradi az olasz topcsapattal szemben veretlen maradt (2-2; 1-1) és a pireusziak is csak két minimális győzelemmel (1-0; 1-0) jutottak tovább.

További magyar vonatkozás: 

görög klub utoljára 1971-ben jutott el valamelyik nemzetközi kupa döntőjébe (a Puskás Ferenc irányította Panathinaikosz a Bajnokcsapatok Európa Kupája fináléjában – óriási meglepetésre –  2-0-ra legyőzte a Johan Cruyff által irányított Ajax Amsterdamot),

 valamint beigazolódni látszik a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál állítása is, miszerint a Fradi a közép-európai régió élvonalához tartozik.

Ezzel kapcsolatban a sportvezető a közelmúltban a következőket nyilatkozta:

 – Lehet szapulni minket, hogy idén csupán az Európa-konferencialiga csoportkörébe jutottunk be, de nézzük már meg, ott is kik voltak az ellenfeleink?!

 Egyszer sem kaptunk ki, a Fiorentina otthonában kiválóan játszottunk, az olaszok csupán az utolsó előtti pillanatban egyenlítettek, a Genk sem tudott legyőzni bennünket. Aztán megkaptuk, hogy nem lehetett legyőzni ezt az Olympiakoszt?! Hát most a görög csapat és a Fiorentina is döntős a Konferencia-ligában.

 Ezek a mérkőzések sok erőt vettek ki belőlünk, kemény erőpróbák voltak, olyanok, amelyek bizonyos esetekben el is viszik a fókuszt. Ezzel együtt Közép-Európában már egyértelműen az élvonalhoz tartozunk. Megvertük a Ludogorecet, a Slovant, a Dinamo Zagrebet is, hogy a Monacót, a Trabzonsport és a többi csapatot ne is említsem… Ezen a téren is mindenféleképpen szintet léptünk. De itt nem szeretnénk megállni...  

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­­I­g­a­­z­­i n­­­i­­m­­­f­­­o­­­m­­á­­n­i­á­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Akitlosz
2024. május 10. 16:59
"Utoljára Puskás Ferenc volt képes hasonló bravúrra!" Kövér focistává válni? Arra a miniszterelnök is képes volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!