Miért fontos? (De most tényleg!)

2012. július 02. 08:56

Nagyon fontos lenne minél több fogyatékos embert integrálni a munkaerőpiacra, ehhez pedig szükséges a szoros együttműködés és konzultáció.

2012. július 02. 08:56
Mágocsi Rudolf
blog

„A CSR-ról (Corporate social responsibility = társadalmi felelősségvállalás)  azt hihetik az egyes vállalatok, vállalkozók, - és sajnos az érintettek is - hogy az valami valóságtól elrugaszkodott adakozást jelent, miközben ennek nagyon komoly gazdasági és társadalmi hasznai is vannak. Ezért is érdemes alkalmazni, mert végső soron minden érintettnek és szereplőnek kedvező, mindenkinek megtérül így vagy úgy. De azért szerencsére kis hazánkban is kezdenek megjelenni hasonló kezdeményezések, ezeket valamikor a közeljövőben egy másik bejegyzésben járom körül, és mutatom be az általam kiemelkedőnek gondolt példákat.

Ez az írás most elsősorban a CSR tevékenység egy lehetséges szeletéről, a megváltozott munkaképességű emberekkel való törődésről, társadalomba integrálásáról, alkalmazásáról szól. Minden esetben a munkavállalót szükséges szem előtt tartani, és arra törekedni, hogy megerősödött és visszanyert önérvényesítési képességgel, önbizalommal és társadalomban eltöltött hasznos szerep tudatával, stabilan alkalmazható szaktudással rendelkezzenek. Ezek segítségével nem mellesleg függetleníteni tudják magukat a rokkantsági nyugdíjaktól, önkormányzati segélyektől, családi, baráti támogatásoktól, s így hatékonyan be tudnak kapcsolódni a termelésbe és a fogyasztásba, ezzel is javítva a gazdasági mutatóinkat, a saját életszínvonalukat, ezáltal az egész társadalomét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2012. július 20. 03:12
Alapvetően minden emberre szükség van egy társadalomban, azért tömörültünk ilyen közösségbe!!!! Azonban a jelenlegi kapitalista berendezkedés alkalmatlan az efféle problémák kezelésére. Ez a társadalmi mrend csupán egy kiszorítós össznépi játék, aminek senki nem lehet nyertese. A termelést és az elosztást kisközösségi joggá kell tenni és akkor a mostani kiszorítósdi helyett mindenkinek jut képességeinek megfelelő "kapanyél". A kapitalizmus lényege nem az igények kielégítése, hanem a hiány teremtés, magyarán, hiánygazdálkodás. Az pedig jelentős tömegek nélkülözésével jár. Gazdaságilag sokkal kifizetődőbb a magasabb technológiai szint felvásárlása, mint a valódi verseny felvállalása. A nagyfokú deformitás eltusolására pedig az ilyen programok adnak lehetőséget a társadalom további nyúzására. Kevesen értik ezt a pár sort és összefüggéseit, abban biztos vagyok.
asi
2012. július 09. 16:14
Új Közmegegyezést! Korszerű újraelosztási törvényeket! Alapvető Jövedelmet Mindenkinek! https://www.facebook.com/pages/Egyetemes-alapj%C3%B6vedelem-havi-fix/203774062972477
asi
2012. július 09. 16:12
No de hol a munka? Meg hol az eu-s javadalmazás? - Embertelenség amit mávelnek a fogyatékos emberekkel! Nem latens népírtás ez? Trükkösen nemzeti mázba csomagolva. Szégyen!
Jancsipapa
2012. július 06. 21:29
Az ezzel foglalkozó egyik ügyeletes Fidesz-es zseni azt mondta egy műsorban ,hogy egy-egy rokkantakat (megváltozott munkaképességűeket) foglalkoztató cég személyenként évi egymillió száz , egymillió kétszázezer forint körüli állami támogatást kap.Ezért normarendszerben kinder tojásokat raknak össze ,vagy más hasonló munkát végeznek.Negyven -hatvanezer forint között keresnek.Ezzel próbálják meg kiegészíteni a szintén hasonlóan silány nyugdíjukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!