Olimpiai infografikák

2012. augusztus 10. 16:03

Engem mindig lenyűgöznek a jól átgondolt, szellemes, profin kivitelezett interaktív anyagok. Kár, hogy munkaigényes voltuk és húzós áruk miatt kevés készül belőlük.

2012. augusztus 10. 16:03

„Nem igazán interaktív, viszont nagyon informatív az NPR The Physics Of Olympic Bodies
összeállítása. Elképesztő, hogy 100 év alatt a legtöbb sportágban mennyire megváltozott a nyerő testalkat. (Hja kérem, ezeknek a folyamatosan növekvő rekordoknak ára van!)

Természetesen a Guardian is rendesen kitett magáért. Ennek csak részben oka a hazai pálya: a Guardian az elmúlt években erősen beásta magát az adatmegjelenítésbe, így érthető, hogy az olimpiára is önálló ilyen oldallal -
London 2012 Olympics Data - készültek. Igazi aranybánya ez mindenkinek, aki szeret rágódni a részletes adatokon.

Sajátos műfajt képvisel a
Second Screen - szintén a Guardian alkalmazása. Igen komplex eszköz, ami leginkább az események élő követésére szolgál, de még rengeteg mindent tud. (Kis türelem és sok intuíció kell hozzá, hogy igazán jól kezelje az ember.)

Engem mindig lenyűgöznek a jól átgondolt, szellemes, profin kivitelezett interaktív anyagok. Rendkívül hatékonyan képesek bonyolult dolgokat bemutatni. Kár, hogy munkaigényes voltuk és húzós áruk miatt kevés készül belőlük. Nagyon kellenének két olimpia között -  a sporton kívüli világban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!