Több mint felelőtlenség

2013. december 03. 08:54

Ha lenne komolyabb bizonyíték a NAV-ügyben, már tudnánk róla. Interjú.

2013. december 03. 08:54
Király László György
Magyar Narancs

magyarnarancs.hu: Ha ez ennyire egyértelmű, akkor miért kellett majd’ három hét, mire a NAV összehozott egy sajtótájékoztatót?

KLGY: Ezt a NAV-tól kellene megkérdezni. De nem térek ki a válasz elől: magam is azt hittem, ahogyan a szakma 99 százaléka is, hogy ez az ügy magától elhal. Hiszen mi is az »állítás«? Egy közhelyszámba menő folyamatábra mint nagy leleplezés. És? Hol a konkrét bizonyíték?

magyarnarancs.hu: Egy zöld dossziéban.

KLGY: Ha lenne komolyabb bizonyíték, már tudnánk róla. (…)

magyarnarancs.hu: Vissza az alapkérdéshez, az áfacsalásokhoz meg a belőlük eredő kárhoz, ami Horváth András szerint 1000 milliárd forint, vagy talán a duplája is.

KLGY: Ha az a nyerő, hogy ki tud nagyobbat mondani, akkor találjon ki nekem bármekkora számot, mondok annál tízszer vagy százszor nagyobbat is. Ez az általános iskola második osztályába való. Még Bács-Kiskun megyében voltam APEH-igazgató, amikor találtunk egy olyan vegyesboltot, amelyik papíron több cukrot forgalmazott, mint amennyi az akkor még működő szolnoki cukorgyár teljes évi termelése. Ezzel csak azt akarom mondani: a papír mindent elbír.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ebcsont
2013. december 03. 14:07
"Némi kétely Horváth András évi ezermilliárd forintra – vagy akár a duplájára – teszi az áfacsalások miatt a nemzetgazdaságot ért kárt. Egyik példája a cukorkereskedelemre vonatkozik. Nézzük a tényeket: a KSH 2011-es adatai szerint az egy személyre jutó cukorfogyasztás Magyarországon 12,4 kilogramm. Kereken 10 milliós népességgel számolva ez 124 millió kg cukor. Ha egy kiló cukor fogyasztói ára nettó 200, azaz bruttó 254 forint, akkor a lakossági cukorforgalom éves értéke 31 milliárd 496 millió forint. Ennek az áfatartalma 6 milliárd 696 millió forint. Ha tehát – ad absurdum – Magyarország összes cukorforgalma áfacsalással terhelt, az emlegetett ezermilliárdoktól akkor is igen távol vagyunk." Ezen jót röhögtem! A Mancsnál keverik a szezont a fazonnall. A lakossági fogyasztást veszik alapul. A lakossági fogyasztás nem ÁFA körös, csókolom! Az ÁFA csalás alapjául egy nem ÁFA-körös adatot számításba venni, zseniális! :)
polnemkor
2013. december 03. 13:45
Biztos tudomásom van róla, hogy Matolcsy naponta puttonyba hordja haza az MNB-ből a lovettát! Eddig 1752 trilliómillió forintot vitt haza! Az Országgyűlés valamennyi bizottságának összehívását, azonnali rendőrségi nyomozást, bírósági eljárást és Brüsszelnek tett rögtöni feljelentést követelek! Szóval ilyet én is tudok.
tatka46
2013. december 03. 12:41
Ennyire nem lehet naiv, hozzá nem értő valaki, kérdezzék meg négyszemközt, igazat mondva , lehet eltussolni ilyen ügyeket, le tudja állítani a politika az ilyen ügyeket, ne legyünk naivak , bizony meg lehet csinálni. Na de öszintén!!!!!!!!
csenge
2013. december 03. 10:40
Nem tudom, miért hihetőbb egy semmilyen bizonyítékot fel nem mutató szélhámos handabandázása, aki ráadásul politikusnak készül,mint pl. Vámosi Nagv vagy Király László Györgyé. Arról már nem is szólva, hogy az apehosok a felderített csalások összege alapján kapják a mozgóbérüket, tehát ha lennének tudatos csalások, azokat a 16 000 dolgozó közül valaki csak kiszivárogtatná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!