Népszavazzuk le a zárvatartást!

2014. december 17. 12:21

Ha jól látjuk, egy eszközünk maradt ennek az őrületnek a leállításához, és bármit gondolunk is a közvetlen demokrácia eme eszközéről, érdemes minden eszközt megragadni az ilyen totalitárius lépések megvétózására

2014. december 17. 12:21
Neocohn
Kapitalizmus

Harrach Péter talán a mai napig otthon röhög saját első osztályú beszólásán, miszerint a döntés »a magyar emberek sikere«, hiszen a magyar emberek utálják és érthetetlennek tartják ezt a lépést, és ezt kormányzó politikusok név nélkül bármikor elismerik a lapoknak. A Financial Times-nak »több magyar kormányzati politikus is elismerte, semmilyen gazdasági ésszerűség nem indokolta a vasárnapi zárva tartás bevezetését.«

Értelmetlen, demagóg, legalább harmincmilliárdba kerül a háztartásoknak, alkalmazottak tízezrei kerülnek utcára – de mindezt tetézi, továbbra, rendületlenül és legelsősorban, hogy milyen jogon tiltják meg »odafönn« bárkinek, hogy mikor mihez kezd a saját pénzével? Hogy jönnek ezek ahhoz, hogy a szervilis és helyezkedő haverjaik fontosabb szempont legyen, mint azok, akikért ez az egész állítólag történik? Ezek lennénk mi.

Ha jól látjuk, egy eszközünk maradt ennek az őrületnek a leállításához, és bármit gondolunk is a közvetlen demokrácia eme eszközéről, érdemes minden eszközt megragadni az ilyen totalitárius lépések megvétózására, különösen a rezsim jelenlegi, egyre rogyadozóbb állapotában. Ez az eszköz pedig a népszavazás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. december 17. 18:32
Itthon azért gyűjtöttek aláírást, mert sok a hyperekben az automata pénztár a humán pénztárak rovására. :) A Tesco internetes kisautója amúgy vasárnap is fog közlekedni azzal, amit a neten megrendel a proli.
blaupanter
2014. december 17. 17:25
Szavazzanak az erintettek,a bolti dolgozok,az eladok,az arufeltoltok es Ne az dontse el nekik mi a megfelelobb,a nyitva avagy zarvatartas.Legeyn teljesen anonim,a szavazok szemelye ne tudodhasson ki,elkerulendo a multik esetleges retorziojat.Aki akar be tud vasarolni a het hat napjan,a nagyobb bevasarlokozpontok pirkadattol keso estig nyitva all.
Berecskereki
2014. december 17. 15:41
Azt írja az Index - : http://index.hu/gazdasag/2013/07/08/21_oras_munkahet/ - 2013. júliusában: "Dolgozzunk holnaptól fele ennyit? Ez rövid távon egyébként úgy tűnik, hogy működik is: a francia statisztikai hivatal adatai szerint például amikor a franciák 2001-ben átálltak a 35 órás rendszerre, 300-350 ezer munkahely jött létre, míg a termelékenység 4-5 százalékkal növekedett. Ez azonban egy egyszeri hatás, nem pedig egy hosszú távú ellenszere a munkanélküliségnek, mutatnak rá kutatások." Amennyiben többszöri hatást produkálna, akkor 10 év múlva 40-50 %-al nagyobb lenne a termelékenység. Ugye komoly szakember ezt nem feltételezi? A további hatása pedig az, ha a termelés volumene növekszik, akkor a munkaerő igény a 40 órás héthez viszonyítva, a létszámigény is növekszik. Így hosszabb távon is van hatása. Ami viszont igaz. „A fejlett országok között körülnézve egyből látszik, hogy bőven vannak olyan helyek, ahol már bőven maguk mögött hagyták a negyven órás sztenderdet, ezek közül is a leggazdagabb országok voltak képesek 30-35 óra körülire csökkenteni a munkahét hosszát. A skandináv országok közül Norvégia, Dánia és Svédország is 33-36 óra közelében van, de Írországban és Svájcban is csak 35 óra az átlag. Hollandia volt viszont a világon az első ország, ami elérte a harminc órás heti átlagot, miközben még a klasszikus ötször nyolcas felosztást is maga mögött hagyta. Így ma minden harmadik holland munkavállaló tudja le négy nap alatt a 40 órát, vagy dolgozik részmunkaidőben. Az adatok alapján ráadásul úgy néz ki, hogy valójában a termelékenység az, amiben igazán jónak kell lenni, ahhoz, hogy csökkentsük a munkával töltött órák számát. Ezt erősen meghatározza, hogy milyen technológiát használunk, valamint az is, hogy az emberi munka mennyire hatékony.” Persze itt Közép-Európában mindent felülír egyes multik profit éhsége. Nos ebben van a lényeg, ebben vagyunk lemaradva. Ezt kellett volna pótolni az előcsatlakozási és a csatlakozás után az uniós támogatásokból pótolni és nem ötletezésre, homokdűnébe vájt alagutakra költeni a pénzt, a nemzeti vagyont meg fillérekért elprivatizálni.
kuwiq
2014. december 17. 15:37
Az a kockázat meg van, hogy többen lesznek a nyitvatartás mellett, mint ellene. És ez komoly politikai kockázat, amit nem biztos, hogy a fidesznek be kéne vállalni. Eddig egy nyilvános kutatás volt évekkel ezelőtt, 70% a nyitvatartás mellett volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!