Szép volt, Zoli?

2015. február 24. 20:38

A hiteles képviseletet némileg rontja, hogy a jelöltet a kapitalizmus eszméjének olyan kipróbált szervezetei támogatták, mint a Magyar Szocialista Párt vagy Gyurcsány Ferenc „Gitárom pengetem, s nyugdíjas bérletem” nevű nosztalgiaformációja.

2015. február 24. 20:38
Hont András
Hont András
hvg.hu

Nagyszerű Kapitalizmus blogunk még nagyszerűbb szerzője, Neocohn néhai Knézy Jenő legjobb pillanatait idézve kommentálja a vasárnapi veszprémi választás eredményét. »Szép volt, Zoli!« – írja örömtől elfúló klaviatúrával, mintha ez valami sportteljesítmény volna, csak azt nem tette hozzá, hogy sikerült az oxigénpalack nélküli csúcstámadás, pedig így lett volna kerek.

Mert ha már a fedettpályás urnábadobás hétvégi fordulójából egyéni teljesítményt ki kell emelni, akkor mindenképpen Orbán Viktoré érdemel említést. A miniszterelnök elérte, hogy jelen pillanatban annyira torkig vannak vele és rendszerével, hogy a nyolc éve masszívan fideszes vezetésű Veszprémben és a választókerületileg odatartozó kőjobbos peremvidékén kiütötték a kormánypárti jelöltet. Erről szólt a szavazás, és ezt jól látja Neocohn is. Amit nem lát jól, hogy jóvá lehet tenni, hogy kik támogatják az embert indulásának pillanatában.

A jeles blogger szerint ugyanis Szépvoltzoli személyében az első deklaráltan libertárius politikus került a magyar Országgyűlésbe, és ott most majd hitelesen lesz képviselve a szabad piac, a kisebb állam meg a miegymás ügye. A hiteles képviseletet azonban némileg rontja, hogy a jelöltet a kapitalizmus eszméjének olyan kipróbált szervezetei támogatták, mint a Magyar Szocialista Párt vagy Gyurcsány Ferenc »Gitárom pengetem, s nyugdíjas bérletem« nevű nosztalgiaformációja.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. február 25. 20:47
Okos gyerek ez a Hont, csak nem túl következetes. Egyszer az a baja, hogy nálunk már látszatra sem tisztességesek a választások és nem kellene úgy tenni, mint ha azok lennének. Máskor meg az a baja, hogy egy a demokrácia (köztük a szabad választások) iránt elkötelezett libertárius miért fogadja el olyan pártok támogatását, akik szintén el vannak kötelezve a demokrácia iránt. Ha egy baloldali véleményformáló is azt gondolja, hogy itt és most az eltérő ideológiák megütköztetése és képviselete a legfontosabb feladat, akkor min csodálkozunk?
Antigoné
2015. február 25. 10:53
Nem értem, miért a sok dislájk, amikor most éppen igaza van.
Berecskereki
2015. február 24. 21:42
Akkor most a veszprémi polgárokat büszkeség töltheti el, hogy az országban elsőként nekik van "libertárius" képviselőjük akik készre csinálja az országot. Mondom én már régóta, hogy a magyar baloldal egy nagy Besenyő család. Most végre bizonyságot nyert. Már megint mindenki minket irigyel, de különösen a veszprémi 1. választókörzetben lakókat.
egysegelem
2015. február 24. 21:36
"a kapitalizmus eszméjének olyan kipróbált szervezetei támogatták, mint a Magyar Szocialista Párt " Ez annyira jo, hogy 5 perce ezen rohogok. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!