Itt a nemzeti konzultáció a vasárnapi zárvatartásról!

2015. május 22. 12:53

Még tovább menve: nem kéne-e vasárnap a templomokat, a benzinkutakat, a játszótereket, a közparkokat, a cukrászdákat és minden mást bezárni, ahol élet jelei mutatkoznak?

2015. május 22. 12:53
Neocohn
Kapitalizmus

8) Sorolja fel három olyan polgártársa nevét és lakcímét, akik lázítottak a vasárnapi zárvatartás ellen, ill. kifejezték, hogy de jó lenne most tejfölt venni a pörkölthöz! (Azt is írja mellé, otthon vannak-e általában úgy hajnali öt felé.)

9) Sokféle véleményt lehet hallani Lázár Jánosról, aki a nyári szezonról azt mondta, »aki a Balatonhoz megy, az nem vásárol, hanem pihen.« Ön ugye nem azokhoz tartozik, akik erről, khm, sokféle véleményt mondtak? Tények és empirikusan alátámasztott egyéb adatok tanúsítják, hogy a Balaton mellett eltöltött idő 79,98 százaléka fordítódik fürdésre, napozásra és idegen nők szemlézésére, míg időnknek csupán 0,2 (!) százalékát fordítjuk vásárlásra. (A hiányzó százalékokról bővebben itt olvashat.)

10) Vannak, akik szerint a multik mindent kibírnak: az ellenük való lázítást, a szektorális különadókat, a plázastopot, apróbb bírságokat, ugyanakkor még mindig itt pattognak a kizsákmányolt, génkezelt magyar munkavállaló vállán. De elég ez? Ön szerint nem-e lenne-e ideje a multikérdés végső megoldásának? Arra gondoltunk, hogy a többi megélhetési bevándorlóval együtt munkatáborokba szállítanánk őket, ahol naphosszat kötelező lenne elszámolni a vagyonukkal. Egyetért?

11) Még tovább menve: nem kéne-e vasárnap a templomokat, a benzinkutakat, a játszótereket, a közparkokat, a cukrászdákat és minden mást bezárni, ahol élet jelei mutatkoznak? Kérjük, nevezzen meg néhány jó példát, és indokolja  meg, miért szereti Ön is jobban a halott dolgokat, mint az életet.

Köszönjük, hogy időt szánt a Kubatov-lista kiegészítésére.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. május 23. 10:45
"Talán azon is el kellene gondolkodnia egyeseknek, hogy egy kristálytiszta kisebbségi érdek esetében nem a többségi akaratot, hanem az emberséget kell előtérbe állítani." Ehhez képest a lakosság 64%-a szeretné, ha vasárnap is nyitva lennének az üzletek. Ennyit a "kristálytiszta kisebbségi érdek"-röl. Azt a 40 ezer anyukát pedig senki nem kérdezte meg arról, hogy hogyan akarnak dolgozni. Mert nagyon sokan a magasabb pótlék miatt dolgoztak vasárnap. Most viszont a család bevétele csökkent ennek hiányában, ami sok családot nagyon negatívan érintett. Természetesen biztos vannak olyanok, akik örülnek a vasárnapi zárva tartásnak, a gond viszont az, hogy annak senki nem járt utána, hogy mit szeretnének azok, akikre a nagyagyú politikusok hivatkoznak.
Papuska
2015. május 23. 10:11
Az egész vasárnapi nyitva tartásról szóló vita a magyar baloldal álbaloldaliságáról szól! Fejlettebb nyugati országokban, elsősorban munkajogi kérdés a vasárnapi nyitva tartás, és a baloldal harcol érte. Ennek a kampánynak a része, hogy más területeken, kiemelten a termelésben, az üzemekben a gyárakban is igyekeznek a feltétlenül szükségesre csökkenteni a vasárnapi munkavégzést. A feltétlenül szükségesen van a hangsúly! Az, hogy az újgazdag primitív családok shopingolással tölthessék a hétvégét és kvázi áldozzanak a vásárlás, a pénz mindenek feletti szentségének, nem feltétlenül szükséges, pláne, hogy ezért több tízezer, főként fiatal édesanya kénytelen a multicégeknél kvázi rabszolgaként asszisztálni, vitathatatlanul "bagóért". Ez nem a ló másik oldalát jelenti, azt, hogy mindent be kell zárni, de azt igen, amit az Uniós országok szakszervezetei is igyekeznek kiharcolni. A vasárnapi zárva tartásnak semmi köze a valláshoz, és a templomba járáshoz, kivéve, hogy az ország keresztény alapjaira építve hagyományosan a vasárnap a pihenés napja. Sajnos azok a vallási szélsőségesek próbálják ezt a kritizálni, akik kultúrkörében a szombat lenne ez a nap, és ha az nem lehet, ne legyen a vasárnap sem. A vasárnapi nyitva tartás körüli káosz és balhé elsősorban tehát a baloldal, a munkások érdekvédelmét ellátni hivatott pártok mérhetetlen szégyene. Ismét kettős mércéről vanb szó, hiszen minden másban majmolni szeretnék a nyugatot, ebben valahogy nem. Elég szégyen!
Akitlosz
2015. május 22. 22:21
"nem kéne-e vasárnap a templomokat, a benzinkutakat, a játszótereket, a közparkokat, a cukrászdákat és minden mást bezárni, ahol élet jelei mutatkoznak?" De. És még az autógyárakat is. Mindent vagy semmit.
gepida
2015. május 22. 16:40
Micsoda dolog, hogy arra kényszerítik a munkavállalókat, hogy ne dolgozzanak vasárnap is, ha nem muszáj? A kormánynak éppen az lenne a feladata, hogy kiterjessze a szombat-vasárnapi kötelező munkavégzést a gyárakra, hivatalokra, oktatási intézményekre, és a hülye cikkeket írókra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!