Je suis Uber!

2016. február 12. 11:29

Arra kérjük a Kapitalizmus blog összes olvasóját, barátainkat és ellenségeinket, jobb- és baloldaliakat, hogy akik nem akarnak Orbán Viktor és Benito Mussolini gazdasági elképzelései szerint élni, írják alá az Uber online petícióját.

2016. február 12. 11:29
Neocohn
Kapitalizmus

Az ember hol egy meghurcolt oligarchával szolidáris, hol egy meghurcolt online fuvarcéggel, mikor kivel kell. Mert kell. Ha teret nyer a bármiféle piaci mechanizmust kiiktatni szándékozó nettó bosszúvágy, a pitiánerségben verhetetlen állami akarat, akkor ebben a már most is elég élhetetlen országban kő kövön nem marad.

Igen, talán a bosszúálló pitiánerség a legmegfelelőbb kifejezés annak leírására, amit a NER egész szektorokkal művel, a plázastoptól a tervezett netadón és a Mahir-oszlopok elszállításán át egészen a Simicska-féle Magyar Nemzet parlamentből való kitiltásáig (konkrétan napi 22 példányt voltak képesek lemondani), most arról nem is beszélve, hogy egy apró adminisztrációs hibára hivatkozva kiiktatnakegész cégeket a nem kívánt oligarcha érdekköréből. ()

Igen ám, de most az Uber a nyilvánossághoz, klienseihez, azaz hozzánk fordult, online petíció aláírására buzdít minket. Ez véletlenül sem »szemtelen trükk«, ahogy a hvg.hu tévesen fogalmazott, hanem hosszú hónapok nem létező kommunikációja után az elképzelhető legnormálisabb lépés, miért is kéne hagyni, hogy valakik fentről olyasmiről döntsenek, ami a szó szoros értelmében nem az ő bizniszük?

Arra kérjük a Kapitalizmus blog összes olvasóját, barátainkat és ellenségeinket, jobb- és baloldaliakat, hogy akik nem akarnak Orbán Viktor és Benito Mussolini gazdasági elképzelései szerint élni, írják alá az Uber online petícióját. Akiknek velünk együtt elegük van az eddigi állami beleszólásokból és lenyúlásokból, a piaci viszonyok központi tönkretételéből, azok írják alá az Uber online petícióját. Akik egyetértenek az alábbi  meglátásokkal, írják alá az Uber online petícióját.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janko
2016. február 13. 19:23
Rég jártál a reptéren.
Janko
2016. február 13. 19:21
Több is létezik.
Janko
2016. február 13. 19:18
Milyen szinű munkahelyre gondolsz? 10 uberes 20 taxis munkáját veszi el.
bumburi
2016. február 12. 20:16
Az is hüje, aki az über peticióját aláírja. Az über arról szól, hogy jövedelem áramlik ki az országból lényegében a semmiért amerikába. Amennyi jövedelem kiáramlik, annyivel szükebb lesz a belső kereslet,annyival kevesebb jut az egészségügyre,oktatásra,stadionokra,közmunkásokra,kisvállalkozásoknak,közalkalmazottaknak szóval az a pénz ami az USÁ-ba megy ki, az itthon fog hiányozni. Na ezek is hüjék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!