Fogjunk össze Zsombiért!

2020. november 29. 20:14

730 millió forintot kell összegyűjtenie a családnak, ráadásul minél hamarabb.

2020. november 29. 20:14
Gulácsi Péter
Facebook

„Fogjunk össze Zsombiért!

Az egy éves kisfiú szívbetegséggel született, amivel öt hónapos korában megműtötték. A szülei azt hitték, hogy megnyerték a harcot, de sajnos kiderült, hogy csak akkor kezdődött el igazán, hiszen Zsombort egy ritka betegséggel, SMA 1-el, azaz gerincvelői izomsorvadással diagnosztizálták. Kezelés nélkül a két éves kort sem élik meg az ezzel a betegséggel születő babák. 

Magyarországon jelenleg a Spiranza az egyetlen ingyenesen elérhető kezelés, ami egy fájdalmas beavatkozás és négy havonta meg kell kapnia élete végéig, hogy szinten tarthassák az állapotát. Így szülei a Zolgensma génterápiás infúzióra gyűjtenek, ami a világ legdrágább gyógyszere és sajnos egyelőre Magyarországon nem támogatott, így csak a közösségi gyűjtésben bízhatnak a szülei. Ezt az infúziót elég egyszer megkapnia a kisfiúnak, egy vírushoz kapcsolva beépül a testébe a hiányzó gén és élete végéig működni fog. 

730 millió forintot kell összegyűjtenie a családnak, ráadásul minél hamarabb, hiszen ugyan két éves koráig kaphatja meg a kezelést, de minél korábban adják be neki, annál eredményesebb, annál teljesebb életet élhet. Kérünk Titeket, ha megtehetitek, támogassátok Zsombit, hogy mielőbb megkaphassa a gyógyszert!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. november 30. 10:24
Lehet, hogy érdemes lenne megnézni a 3. gyógyszert is (egyelőre csak Amerikában engedélyezett): Evrysdi cseppek szájon át. Kisgyerekeknek egy bizonyos súlyig évi max. 30 millió forint. Talán lehetne ezzel kezdeni - tekintve, hogy az "élethosszig tartó hatású, egyszeri adag" Zolgensmával kezelt gyerekek közül többeknek később át kellett térnie a Spiranzára https://www.the-scientist.com/news-opinion/concerns-over-efficacy-and-cost-of-muscle-wasting-treatments-68144
briganti
2020. november 30. 08:03
Két dolog. Egy: Gulácsi pénze, arra költi, amire akarja - ő így segíti vissza az országot. Kettő: nem hiszem, hogy van arra magyarázat, hogy 4db állat diszlájkolta az írást. Erre nem lehet magyarázat, még akkor se, ha elgondolkodtató érveket hoznának fel - ami nem valószínű. Inkább az ótvar szar kommunista prolitempó a valóság.
Mr. Tommy Lee
2020. november 30. 07:40
Igazi példakép!!
az ember
2020. november 30. 01:26
Ezek abnormális dolgok. 730 millió forint tízezer családnak szétosztva is óriási segítség lenne. Hol állnak meg a gyógyszertgyártók? 20 év múlva majd 500 milliárd forintot kérnek egy kisgyerek gyógykezeléséért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!