Azt találgatja mindenki, vajon „mi lelte” Bencsik Gábort, hogy elfogultnak nevezte a magyar közmédiát

2022. április 12. 17:27

A propagandamédia kíméletes bumfordisággal barackot nyomott a saját fejére.

2022. április 12. 17:27
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Azt találgatja mindenki, vajon »mi lelte« Bencsik Gábort, hogy elfogultnak nevezte a magyar közmédiát. Vajon milyen stratégia lehet amögött, hogy a magyar hatalom egyik legalázatosabb szolgája ilyen kijelentésre ragadtatja el magát?

Elmondom: manipulál.

Magyarországon ugyanis nem az a kérdés, hogy »elfogult-e« a magyar közmédia. Nem, már nagyon rég nem az a kérdés.

Az a kérdés, hogy létezik-e magyar közmédia?

És a válasz az, hogy nem, nem létezik. Magyarországon állami média van, ami messze nem azonos a közmédiával.

A közmédia ugyanis olyan média, amely védett az állami- és a piaci beavatkozással szemben, és valóban a negyedik hatalmi ágat képviseli a köz érdekében.

A mostani hirtelen jött önkritika, átrendeződés, engedmények pont a közmédia tisztasága ellen dolgoznak. Nem az a kérdés, hogy kap-e valamivel több percet az ellenzéki politikus, szakértő vagy aktivista az eddigi semminél. Az a kérdés, hogy a médiaszabályozás, a közmédiát felügyelő szervek és a médiafinanszírozás biztosítják-e a szó szigorú és pontos értelmében vett közmédia működését. Ehhez ma Magyarországon az alapvető törvényi feltételek sem adottak.

Innen kell kezdeni újragombolni a kabátot, és nem onnan, hogy a propagandamédia kíméletes bumfordisággal barackot nyom a saját fejére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2022. április 14. 21:41
"Az a kérdés, hogy a médiaszabályozás, a közmédiát felügyelő szervek és a médiafinanszírozás biztosítják-e a szó szigorú és pontos értelmében vett közmédia működését. Ehhez ma Magyarországon az alapvető törvényi feltételek sem adottak." Kedves Parászka, legyen olyan kedves már tanulmányozni a magyar médiatörvényt, hacsak nem az a célja, hogy üres, és látványos hazugságokkal ártson nekünk. Mert ha ez utóbbi, akkor nyema.
Nyugati Ádám
2022. április 14. 12:10
Nem azt írta (mondta) tisztelt Boróka úrhölgy. Hanem azt, hogy többet kellett volna szerepeltetni őket a közmédiában. Bencsik írásait rendszeresen olvasva és észjárását ismerve ennek egyetlen oka lehet. Ha többet szerepeltek volna, akkor még nagyobb lett volna az ellenzéki bukta.
XTRO
2022. április 14. 08:04
Újra tudsz írni, már nem fáj a kezed a felgyújtott szavazó lapoktól? Ezzel a fejjel világokat lehetne elpusztítani ..
balbako_
2022. április 14. 05:42
Bencsik elmondta a véleményét, ami egyébként sokak szerint nem helytálló. Megtehette, mert szólás- és véleményszabadság van ebben az országban és a bevallottan kormányközeli Hír tévében is. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!