A kata változásairól

2022. július 14. 16:48

Felkészülési idő nélkül döntik romba – az amúgy eddig érvényes kormányzati rendelkezésekre épülő – kisegzisztenciák tízezreit.

2022. július 14. 16:48
null
Michnai Attila
Facebook

„Ha még lenne lapom, elég csípős hangú összegzést tudnék adni az olyan, sokat hangoztatott kormányzati elveknek a tárgyban vitt érvényesülésével kapcsolatban, mint a mikro- és kisvállalkozások működésének támogatása, az újabban megígért, az ilyen azonnali, társadalmi egyeztetést negligáló jogszabályalkotás mellőzése, a gazdasági élet szereplőinek nyújtott kiszámíthatóság, na pláne jogbiztonság.

Az adós szakmában jártas érintettként talán szó nélkül hagynék még egy az elviselhetőség határai alatt maradó közteher emelést (mondjuk a kata összegének akár a megduplázását is), különös tekintettel a mostani, a katával nagy tömegben »gyártott« majdani minimálisnál is kevesebb nyugdíjra jogosító státuszú vállalkozók dolgára.

Ehhez képest felkészülési idő nélkül döntik romba – az amúgy eddig érvényes kormányzati rendelkezésekre épülő – kisegzisztenciák tízezreit, hiszen a kétségtelenül létező, rejtett foglalkoztatás bűnesetein túl számtalan, valódi vállalkozásban vihető tevékenység végzői kerülnek most előre nem láthatott helyzetbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. július 15. 10:04
00
józan paraszti ész
2022. július 15. 00:01
Azért tisztázzunk! A kedvezményezettek most csak kisebb kedvezményt kapnak, de még mindig kedvezőbb a helyzetük, mint a többségnek.
Majdmegmondom
2022. július 14. 21:11
Sajnos ez kifejezetten rossz döntés volt, amivel nem a cégeket fogták meg, hanem a kisvállalkozókat lehetetlenítették el. Ha az ember nem fanatikus Fideszes, ezt látja. Persze, az is fura, hogy ezzel a témával rodeózik az utcán az "ellenzék", miközben a bevezetését sem támogatta. Amíg a Kormány megfelelő alternatíva, vagy visszaállítás helyett az ellenzék reakcióján pattog, az a KATÁsoknak még nem lesz jobb! Ez két év múlva meg fog látszani... (persze, ha lesz két év múlva...) Még előbb is.
Onurisz
2022. július 14. 21:00
Sajnos igaza van. Egy takarító vagy egy fordító nem magánszemélyeknek dolgozik, hanem vállalkozásoknak. És csak kiemeltem kettőt a sok közül, akik nem csaltak és nem adót kerültek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!