Magyar Péter woke-hívőket küldene Brüsszelbe képviselőnek

2024. május 21. 09:05

Migrációpártiság, szivárványos LMBTQ ideológia és a rezsicsökkentés ellenzése – nagyjából így foglalható össze dióhéjban, hogy eddig milyen programpontjai váltak ismertté azoknak a jelölteknek, akiket Magyar Péter pártja indít a június 9-i választásokon.

2024. május 21. 09:05

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Munkatársunktól

Egymás után derül ki Magyar Péter európai parlamenti (EP) és önkormányzati képviselőjelöltjeiről, hogy olyan szélsőbaloldali eszmékben hisznek, mint az LMBTQ-ideológia, a migráción alapuló társadalom. A Tisza Párt európai parlamenti listájának több helyezettjéről is olyan felvételek kerültek elő az elmúlt hetekben, amelyek szerint a genderelmélettel és egyéb woke-ideológiával szimpatizálnak, s mandátumot szerezve feltehetően Brüsszelben is ezt a világnézetet képviselnék. A 11. helyen szereplő Bujdosó Andrea néhány éve például szivárványkarikás ideiglenes profilképet állított be a Facebook-oldalán. A Linkdedin profiljából pedig az is kiderül, hogy mélyebben tanulmányozhatta a woke ideológiát, hiszen még azt is kiírta, hogy milyen személyes névmásokkal illethető. A Magyar EP-listájának 6. helyén szereplő Gerzsenyi Gabriella pedig az Instagram-oldalán küldött szivárványos üzenetet a követőinek, ahol egy tavaly feltöltött képen a gendermozgalmat szimbolizáló színű felsőben pózolt.

A rezsicsökkentés ellenségei

Gerzsenyi a Facebook-oldalán a migránspárti nézeteinek is hangot adott: „Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét, ahol életem során megadatott megfordulnom. (...) Egyenjogúként elfogadom a feketéket, zsidókat, melegeket. Vannak közöttük barátaim. Talán ez baloldaliság” – írta a 2022-es bejegyzésében. Magyarék előbbre sorolt jelöltje egy másik, Brüsszelt méltató bejegyzésében egyenesen unalmasnak nevezte a homogén közösségeket, a „sokszínűség és sokféleség” jegyében.

Figyelemreméltó, hogy Gerzsenyi Gabriella egy további sokat vitatott baloldali programpontot is átvett azzal, hogy ellenzi a rezsicsökkentést. Saját elmondása szerint korábban, az Európai Bizottság tisztségviselőjeként éveken keresztül fúrta a magyarok tömegeinek fontos könnyebbséget jelentő intézkedést.

Régi balos káderek

A Tisza Párt fővárosi és EP-jelöltjei mellett számos baloldali szereplő tűnt fel Magyar Péter körül, a mozgalomtól kezdve a háttérembereken át az önjelölt segítőkig. Így például Magyar még az ügyvédjének is egy régi baloldali figurát, Bárándy Pétert, a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi miniszterét választotta. Láng Balázs személyében egy másik régi balos káder is bekapcsolódott a kampányolás kommunikációs háttérfeladataiba, s a mozgósítást is magára vállalta. Láng néhány évvel ezelőtt még Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben pedig az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott. A 2006–2008 között, vagyis Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kommunikációs és PR-igazgatója volt.

Magyar mögött felbukkant Szabó Bálint is, az egykor a szocialisták színeiben tevékenykedő botránypolitikus, Pankotai Lili, a trágár tinédzser aktivista, a kormányellenes tüntetésekre szinte haza járó Nagy Ervin színész pedig egyenesen a harcostársává lépett elő. A lista még hosszan folytatható lenne, de az említett személyeknél is a dollárbaloldal embereként pozicionálja Magyarékat, hogy a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos kör több szálon is feltűnt a hátterükben. Emlékezetes: a 2022-es választás előtt a DatAdat-cégcsoport az egyesült baloldal digitális kampányáért volt felelős, a guruló dollároknak is a legnagyobb haszonélvezője volt. Közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be, és lényegében az egész baloldal 2022-es kampányát ők bonyolították le.

A saját jelöltje sem tartja sokra

Visszakanyarodva Magyar Péter jelöltjeihez, azt is érdemes felidézni, hogy egyikük a minap még egy bűncselekmény-gyanús ügy miatt is reflektorfénybe került. A Tisza Párt fővárosi listájának második helyén álló Ordas Eszter és társai 2020 nyarán egy menetrend szerinti hajóüzemeltetés tárgyában kiírt BKV-tendert igyekeztek megcsapolni. A négy összehangolt pályázat beadásával próbálkozó kartellezők azonban hamar lebuktak. A Gazdasági és Versenyhivatal (GVH) vizsgálata során a gyanúba keveredett cégek vezetői beismerő vallomást tettek, a rájuk kiszabott büntetés mértéke pedig összesen 16,5 millió forintra rúgott. 

Magyarék fővárosi listájának 5. helyezettje Barna Judit Annamária pedig pont az őszinteségével keltett kellemetlen figyelmet a sajátjainak. Ugyanis mint kiderült: a jelöltség megszerzése előtt alig néhány héttel még baromnak és nárcisztikus idiótának nevezte Magyart. Stumpf András újságíró Varga Juditnak a házasságban átélt bántalmazásáról szóló beszámolóját elemezte egy Facebook-bejegyzésben, amely alatt Barna gyomorforgatónak aposztrofálta a Magyar Péternek tulajdonított verbális abúzust. 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. május 21. 12:53
Selyemmajom. Poloskás Nárcisz. Az ország mihasznája. A rongyember. A sehonnani bitang ember.
kovsa
2024. május 21. 11:57
https://www.youtube.com/watch?v=5rbf-qHLRuo Ők ide akarják juttatni Mo.-ot is. Pontosabban azt akarják elérni, hogy itt is újra lerombolják a rendőrség nimbuszát. Lerombolják az emberek bizalmát a választott képviselők, a minket védő és szolgáló emberek tekintélyét. Az utcán randalírozó embereket akarják ránk szabadítani.
Ehetős Odó
2024. május 21. 11:26
Nem kellene már ennyit foglalkozni ezzel a szerencsétlen kis Ken-babával. Jó, hogy az infantilis ballipsiknek tetszik, de ahogy Claudius mondta volt Helsingörben: “A zavargó népség kedveli őt, Mely nem ésszel, csak szemmel szeret”
states-2
2024. május 21. 10:49
Miért, mit gondoltatok, ki ez a büdös pszichopata poloska? Egy büdös komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!