Törvényt sértett a BKV

2011. január 10. 18:56

Megszegte a közbeszerzési törvényt a BKV, ezért megsemmisítette midibusztenderének végeredményét és 900 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére kötelezte a céget a Közbeszerzési Döntőbizottság. Az ügyben a Vértes Volán fordult a testülethez.

2011. január 10. 18:56

Megsemmisítette a BKV midibusztenderének végeredményét a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB). Emellett 900 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére is kötelezte a társaságot, mivel a BKV megszegte a közbeszerzésekről szóló törvényt. A bizottsághoz a Vértes Volán fordult, a kérelemnek a KDB részben helyt adott, további jogorvoslati kérelemnek azonban nem.

A KDB a döntés indokolásában kifejtette: a kérelmező az iratbetekintési jogának korlátozását sérelmezte, illetve kérte a nyertes ajánlat érvényességének megvizsgálását, továbbá a lezáró döntés megsemmisítését. Megállapították, hogy ebben az esetben a BKV nem sértett törvényt akkor, mert a törvény által előírt dokumentumokat a Vértes Volán is megkapta. Helyt adott ugyanakkor a Vértes Volán azon panaszának, hogy a BKV nem győződött meg az Orangeways kirívóan alacsony ajánlati árának megalapozottságáról, s ezzel megsértette a közbeszerzésekről szóló törvény ide vonatkozó paragrafusát, további jogsértést azonban nem állapított meg.

A BKV tavaly november 19-én jelentette be, hogy midibusz-üzemeltetési tenderét az Orangeways nyerte meg. A bírálóbizottság két tagja a döntés után jelezte: szerintük a BKV-nak ez a konstrukció 50 millióval többe kerül, mintha saját buszokat vett volna.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. január 11. 08:03
ez elképesztő, hogy egy olyan cég, mint a bkv egyszerűen képtelen betartani az érvényes törvényeket, különös tekintettel az olyanokra, amelyek a pénzköltését szabályozzák ez inkább tűnik továbbra is rablófészeknek, mint bármi másnak ezt a céget, úgy ahogy van, fel kell számolni, és csinálni egy újat, ezeket a fazonokat meg egyenként megmotozni a kijáratnál az egész management takarodjon a francba, végkielégítés és utolsó fizetés nélkül!
1120
2011. január 11. 01:16
Ez hír? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!