Nyíregyházán bővít a Lego

2011. szeptember 02. 10:00

A Lego Group saját telephelyet épít 2015-ig Nyíregyházán, mellyel újabb ezer munkahelyet létesítenek. A cég a zöldmezős beruházáshoz állami támogatásban részesül.

2011. szeptember 02. 10:00

Újabb ezer munkahelyet létesít Magyarországon a dán Lego Group - írja a Világgazdaság. A játékgyártó a lap szerint 80 millió euró zöldmezős beruházás keretében létesít saját telephelyet Nyíregyházán.

A beruházó a magyar államtól egyedi kormánydöntéssel odaítélt állami támogatást kap - ennek összege és intenzitása a szerződés aláírásáig üzleti titoknak minősül. Európa vezető játékgyártó cége 2008-ban vette vissza a Lego-elemek gyártását a Flextronicstól, ám a jelenlegi 1000-1300 embert foglalkoztató üzemet csak bérlik.

Az építkezés már a jövő nyáron lekezdődik, ám a csomagolóüzem megépítésére 2013-ban, míg a fröccsöntőüzemére 2014-ben kerülhet sor - tudta meg a Supply Chain Monitor. A teljes átállás 2015-ben történhet meg, ez 30 százalékos kapacitásbővítést is jelenthet.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aromó
2011. szeptember 02. 13:54
ha most nagyon szemét akarok lenni, vagyis mindenki fejében manifesztálódjon a dallam: Nyíregy és a cég összeállnak mint két kicsi legó...... tamtamtamtam :)
Honfi-fi
2011. szeptember 02. 12:25
Milyen jópofa is, hogy ezt a játékrendszert itt magyarországon találták ki, csak a 60-as években nem volt olyan technológiánk, amivel olyan műanyag téglácskákat lehetett gyártani, ami egybe marad. Folyton szétestek a darabok. No meg nem volt levédve, és vki nyugaton "ráharapott". Ha jobban vigyáznánk a saját találmányainkra, akkor most nem annak örülnénk, hogy 1 multi itt bővít, hanem a fél ország a lego rendszerből élhetne. Bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!