November 4-én végleg bezár a budapesti vidámpark

2012. szeptember 28. 14:23

Várhatóan jövő héten kerül a Fővárosi Közgyűlés elé a budapesti vidámpark november 4-i végleges bezárásáról szóló indítvány. A felszámolás költségei 490 millió forintot tehetnek ki – írja a Népszabadság. Tüttő Kata, a Fővárosi Közgyűlés szocialista tagja szerint nem pénzügyi okokból zárnák be a szabadidős intézményt.

2012. szeptember 28. 14:23

A lap információi szerint a Budapesti Vidám Park Zrt. az utóbbi években csak korlátozott szinten tudott teljesíteni, az elmúlt évben csupán háromszázezren látogatták meg a szabadidős intézményt, aminek így így évente mintegy 50-100 millió forintnyi támogatásra lenne szüksége működése fenntartásához.

A főváros szerint a vidámpark elhelyezkedése a jóval sikeresebb Fővárosi Állat- és Növénykert további növekedését is gátolja, annak terjeszkedésével jobban hasznosíthatnák a jelenleg az intézmény által elfoglalt területet.

Mindezek alapján Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes a vidámpark bezárását tartja indokoltnak, előterjesztése szerint november 4-én zárná be kapuit az intézmény. A vidámpark bezárásának költségei összesen 490 millió forintra rúgnának.

Tüttő Kata, a Fővárosi Közgyűlés szocialista tagja szerint nem pénzügyi okokból zár be a park, a valódi ok az állatkert terjeszkedése. Tüttő szerint ez ugyan üdvözlendő cél lenne, de nincsen hozzá se pénz, se kész koncepció.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2012. szeptember 28. 20:28
O de kar..utoljara a fiammal es a sogorommal voltam vagy husz eve, a hullamvasuton ultunk es vegigorditottuk az egesz utat. A ferjem nem volt hajlando felulni.:) Gyerekkori emlekem pedig egy hatalmas hordo, ami forgott es azon at kellett kijonni, hat mondhatom nem egyszeru feladat volt. Persze az a sok csillogo-berrego franc meg nem volt meg amit mostanaban bevetettek a siker erdekeben..ugy latszik hiaba.
Basiliscus
2012. szeptember 28. 16:15
Gyakorlatilag leamortizálódott az egész. Nincs pénz felújításra és az embereknek se, hogy ott költsenek ezreket némi kikapcsolódásra. Ez a recesszió nyers valósága. (A körhinta és a hullámvasút tudtommal műemlék és ipari műemlék.) Lehet menni a Prater-be szórakozni.
rosszkutya
2012. szeptember 28. 16:13
És mi lesz a műemlékké nyilvánított, 106 éves körhintával, valamint a párját ritkító, 90 éves, favázas hullámvasúttal?
heep
2012. szeptember 28. 16:05
Bár ezért a vidámparkért nem kár, de úgy általában a tendencia elszomorító. Mindent racionálisan, csak a gazdaságossági szempontokat tekintettbe véve lehet ma megítélni. Például az az elmebeteg (azóta visszavont) nyári döntés a közvilágítás időtartalmának csökkentéséről. Egy városnak nem csak jól működőnek kell lennie hanem élhetőnek, szerethetőnek is. És ebbe beletartozik gazdaságtalan de népszerű intézmények fenntartása, némi rendetlenség, némi kosz és némi renitens magatartás eltűrése is. És én is tudom, hogy pont ezt tette lehetetlenné a ballib 20 évnyi hozzá nem értése, lopási hadjárata, szándékos lerombolása a városnak. De pont a város élhetőbbé, szerethetőbbé tétele miatt (is) lett ilyen arányban a jobb oldal beszavazva a város vezetésébe, hogy végre változtasson ezen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!