A bankelnök elmondja, hogy nyitottak számlát a „bissaui” ügyfelek

2014. március 21. 09:09

Egyik banki alkalmazottnak sem feladata, hogy az összes parlamenti politikust arcról felismerje – mondta a MagNet bank elnöke.

2014. március 21. 09:09

Fáy Zsolt elmondta: a MagNet bank munkatársai nem hibáztak a számlanyitáskor. A bankoknak a kétmillió forintot meghaladó tranzakciók esetén kell vizsgálniuk, hogy a számlán elhelyezett összeg esetleg nem pénzmosásból származik-e.

A kilenc bissau-guineai útlevéllel nyitott számla közül csak egy volt, ahol a pénzmozgás ezt az összeget meghaladta, ezt a tranzakciót a bank munkatársai jelezték is az illetékes hatóságok felé.

Kérdésre a bank igazgatósági elnöke azt is elmondta, hogy egyáltalán nem volt gyanús, hogy a többi nyolc számlán csak a számlanyitáshoz szükséges minimális összeget helyezték el, hiszen sok ügyfél így cselekszik. Az, hogy bissaui útlevéllel nyitották a számlákat önmagában szintén nem jelentett semmit, hiszen sok afrikai diák tanul magyar egyetemeken – tette hozzá.

Fáy közölte: a bank már szigorított az ügyfelek azonosítására vonatkozó gyakorlatán. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2014. március 21. 13:34
Az igazgató úr tudja, hogy Bissau- Guinea Afrikában van, de az ügyintézőitől ezt nem várhatja el. :) És ha mind albínó? Naugyehogyugye? A riportban, amit láttam, az is benne volt, hogy kimentek az ügyfél lakására, oszt ottan kötögették az üzletet megfele. Én meg állok sorban a kurva bankban órákig. Igaz, nem ebben:)
Secnir
2014. március 21. 12:44
érdekes bank amúgy az olyan, amelyik szó nélkül lenyilatkozik mindent az ügyfeleiről...
Csigorin
2014. március 21. 12:41
ezt keszseggel elhiszem. de az erdekel tovabbra is, hogy az utlevelben a schengeni vizum rendben volt-e? mert azert azt nem olyan konnyu hamisitani, es ha valaki kiadta, azt az illetot nagyon meg kene hurcolni.
Selamat
2014. március 21. 11:57
Becs szóra: Van olyan valaki itt, aki valaha hallott ennek a banknak a létezéséről?? Hány olyan bank létezhet az országban, ami létezéséről legtöbbünknek fogalma sincs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!