HVG: Nincs afrikai útlevele Simonnak

2014. április 11. 11:41

Welsz Tamás egyik közeli barátja a Hvg.hu-nak azt mondta: Simon Gábornak nem volt bissau-guineai útlevele. Az útlevél jelentősége, hogy erre alapozzák Simon előzetes letartóztatását.

2014. április 11. 11:41

Simon Gábornak nincs bissau-guineai útlevele – mondta Welsz Tamás egyik közeli barátja a Hvg.hu-nak. Welsz a vallomásaiban nem is mondott ilyesmit – erről korábban beszélt Simon védője is. Ha viszont Simonnak nem volt bissau-guineai útlevele, akkor nem is nyithattak neki ezzel számlát a MagNet Bankban. 

A pénzt a számlára Tamás haverja tette be, aki vele volt a pénzintézetben, és mivel ott Tamásnak más dolga is akadt, így megkérte a kísérőjét, azt intézze el ő. A bank biztonsági kameráinak a felvételén egyébként mind a ketten látszanak, ezért nem csak Welsz, hanem K. József is gyanúsított lett az ügyben” – tette hozzá Welsz barátja, aki szerint K. Józsefnek nem is biztos, hogy tudomása volt a pénz pontos eredetéről. Azt is elmondta, hogy szerinte Simon a volt felesége elől akarta elrejteni a pénzt, akivel a válás és a gyermekelhelyezési viták miatt nagyon rossz viszonyban voltak.

Az útlevél jelentősége, hogy erre hivatkozva rendelték el Simon előzetes letartóztatását, mivel így a bíróság szerint fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye.

A Hvg.hu arról is beszámol, hogy korábban Welsznek kétmilliárdos adótartozása keletkezett, ami a bírságokkal együtt négymilliárdra nőtt. Az összeget utóbb az adóhatóság (akkor még APEH) önrevízió nyomán 1,23 milliárdra mérsékelte, de a bíróság később ezt a határozatot is megsemmisítette és új eljárást rendelt el. Az új eljárás eredményéről a portálnak nincsenek információi.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tulipánfa
2014. április 11. 23:54
Ez egy jó gumicsont. Hetek óta semmi előrehaladás. Orbán házi főügyésze elhúzza a dolgot a helyhatósági választásokig. A FIDESZ érdeke, hogy e miatt, okkal- ok nélkül, folyamatosan mocskolhassa az MSzP-t. Kizárt dolog, hogy ennyi idő után ne tudnának valamit a pénz eredetérő.
tango47
2014. április 11. 17:41
Ez ma a HVG hányadik hazugsága?
tango47
2014. április 11. 16:09
Az amik azt mondhatják, hogy nálunk verik a négereket!
bdi
2014. április 11. 15:18
Teljesen nyilvánvaló, hogy (MÉG) nincs olyan útlevele, különben már lehozta volna a másolatát a MN.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!