Thürmer: Kádár János unokái vagyunk

2015. július 04. 12:03

Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze – mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, a Kádár János sírjánál tartott megemlékezésen. Thürmer hozzátette: meg kell adóztatni a gazdagokat, dolgozói hatalmat kell teremteni, s fel kell lépni az EU és a NATO ellen.

2015. július 04. 12:03

Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze – mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

 
A görög válságra „megoldás, kiút csak egy van: folytatni a harcot a tőke ellen, kilépni az Európai Unióból, népi, dolgozói hatalmat teremteni, megadóztatni a gazdagokat” – mondta, hozzátéve: „ha azt akarjuk, hogy a dolgozó emberekről szóljon az élet, akkor szocializmus kell”, amely fellép a tőke, a NATO és az EU ellen.
 
Pártja céljaként a politikus a békét, szociális, lét- és közbiztonságot is jelentő normális élet megteremtését említette, ahol mindenki tiszteletben tartja a világosan megfogalmazott értékeket és szabályokat, mindenki lehetőségei arányában viseli a közterheket, és az ország nem idegen érdekeket szolgál.
 
Bejelentette: pártja aláírásgyűjtést indít a normális élet megteremtése érdekében, hogy akár milliók támogatásával „mutassuk meg a világnak, hogy mi vagyunk többen”.
 
Thürmer Gyula mintegy százötven fős, zömében idősekből álló hallgatósága előtt arról beszélt: „Kádár János unokái vagyunk”, az ő három évtizedes vezetése alatt jobb volt, és azok is boldogulhattak, akik nem értettek ugyan egyet a rendszerrel, de nem is lépett fel aktívan az ellen.
 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. július 05. 01:57
Vajon melyik szabadkőműves páholy lopta el Kádár koponyáját?
brekker
2015. július 05. 01:48
HOGY DÉLRE JUSSUNK (Valahonnan, hideg földekről) Leszúrtunk egy-két vezetőt Ott a bányás, északi hegyekben. Mary ott maradt S a többit, pajtás, biz elfeledtem. Hajh, merre menjünk, hogy Délre jussunk? Hallod, hogy Mary ott maradt, Valaki megszánta s ő megingott. Most már vér se kell S ha még teszem, magamnak sikongok. Hajh, merre menjünk, hogy Délre jussunk? Sokat adóztam Maryért, Most öltem és látom, jól öltem: Mary ott maradt, Hideg az Észak és Mary ölben. Hajh, merre menjünk, hogy Délre jussunk? Most vezess, pajtás, Dél felé, Mert öltem s Mary nem jött utánam És Észak felől Fagyos zivarként jön rám a vágyam: Hajh, merre menjünk, hogy Délre jussunk?
egyetmondok
2015. július 05. 00:14
Görögország nincsen messze...,ja,ja,még egy-két rezsicsökkentés,szupi kampány 13.és 14.havi nyugdíjról, kegyetlenül korrupt bürokrácia, Papandreau/Karamanlisz (itt:Orbán/Gyurcsány vagy Gyurcsany/Orbán) klánok kizárólagos állami birtokszerzése,jó bazinagyi fekete és szürke biznisz,a gazdagok offshore-ozása,és még lehetne sorolni... Görögország nincsen messze.
Brigadéros
2015. július 04. 23:23
Góg és Magóg...meg demagóg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!