Népszava: Simon Gábor tagadja a bissau-guineai útlevelet

2014. április 05. 09:36

Saját kérésére tett vallomást az ügyészségen Simon Gábor a Népszava szombati száma szerint. A volt politikus azt kérte, hogy „szembesítsék” az állítólagos, hamis bissau-guineai útlevéllel, mivel szerinte neki ilyen soha sem volt.

2014. április 05. 09:36

Soha nem volt bissai-guineai útlevele, sem igazi, sem hamisított, soha nem kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát, a MagNet Bankban pedig nem is járt – állította Simon Gábor az ügyészségen, miután maga kérte, hogy vallomást tehessen. A Népszava szerint Simon azt kérte az ügyészségtől, hogy „szembesítsék” az útlevéllel, mivel ő azt állítja, hogy nincs más állampolgársága a magyaron kívül, s így másik útlevele sincs.

A vallomásról beszámoló Népszavának nyilatkozott a volt politikus ügyvédje, Nagy István aki elmondta: mivel Simon előzetes letartóztatásának egyik fő indoka az állítólagos útlevél volt, bizonyítási indítványokat tett ezzel kapcsolatban. Ezért kérte, hogy hallgassák ki a banki alkalmazottakat, hogy látták-e ott Simont és intéztek-e neki bármilyen ügyet, másrészt bizonyítékként foglalják le a bank kameráit. 
 
Az ügyvéd hozzátette, hogy nem gyanúsítják ügyfelét újabb bűncselekménnyel, eddig egyetlen számlaszámot tulajdonítanak hivatalosan neki, a bécsi Volksbankban, rajta mintegy 240 millió forintnyi euróval, amiről Simon nem állította, hogy az MSZP-hez kötődne, ellenben azt igen, hogy a pénz nem a sajátja, az összeg felett csak vagyonkezelőként rendelkezett.
 
A Népszava szerint önmagában az adócsalásért a volt politikus nem kerülhetett volna előzetesbe, a hamis útlevél miatt viszont felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja merül fel, és az erre alapozott szökés, elrejtőzés veszélye miatt már előzetesbe lehet helyezni valakit.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2014. április 06. 10:28
HOL az az útlevél? Lássuk! Vagy legalább a vádlott, vagy a védője láthassa! Ha nem, akkor még azt találnánk gondolni, hogy az egész egy kampánycélú, koncepciós eljárás, Rákos után 60 évvel!
kitiltott
2014. április 05. 17:42
És akkor most hova Sz@rjak? ki az aki nem tagadja amivel megvádolják?
6qwasyx
2014. április 05. 17:33
Foglaljuk össze mit tudunk Simon ügyben: Rogán minden reggel talál a Vuitton táskájában egy lakást. Immáron kb. 300 millió összegben. Eredeti, vagy hamisított útlevél nélkül.
Karakter
2014. április 05. 17:03
http://sonyo.blog.hu/2014/04/01/simon_bukasa_az_mszp_halala_frissitve 2014.04.04. Gyanús módon még az ügyvédjének se mond semmit Simon! De ettől függetlenül a tény az, hogy lassan a 240 millióból, közel 1 milliárd lesz. És mindez Simon Gábor az MSZP volt elnökhelyettes még MSZP-beli életéhez köthető, nem a sarki fűszereshez! Ezt azért érdemes rögzíteni. .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!