Brit kormány: Megállapodás nélkül a légitársaságok elveszítenék automatikus járatüzemeltetési jogaikat

2018. szeptember 24. 20:16

A brit és az EU-ban bejegyzett légitársaságok is elvesztenék előzetes engedélykérési kötelem nélküli járatüzemeltetési jogaikat, nem születik megállapodás a Brexit feltételrendszeréről – tájékoztatott a brit kormány.

2018. szeptember 24. 20:16

A brit kormány hétfői tájékoztatása szerint a Nagy-Britanniában, illetve az Európai Unióban bejegyzett légitársaságok elvesztenék a brit és az uniós célállomások közötti automatikus, előzetes engedélykérési kötelem nélküli járatüzemeltetési jogaikat, ha London és az EU között nem születik megállapodás a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.

A brit kormány az utóbbi időszakban folyamatosan tesz közzé hangsúlyozottan elvi útmutatókat arról, hogy a jelenlegi helyzethez képest milyen változások várhatók a Brexit-megállapodás elmaradása esetén.

A hétfőn ismertetett újabb tájékoztatási csomagban – amely szintén hangsúlyozza, hogy „valószínűtlen” forgatókönyvről van szó - az áll, hogy megállapodás híján az Egyesült Királyság és az Európai Unió között járatokat közlekedtető brit és uniós légitársaságoknak a brit EU-tagság megszűnése után egyéni működési engedélyekért kellene folyamodniuk a brit, illetve az uniós hatóságokhoz.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2018. szeptember 25. 04:57
Brüsszel érdeke az ellehetetlenítés, nehogy valaki más is kedvet kapjon.
gin74tonic
2018. szeptember 25. 00:59
Jol van idozitve a brexit. Ha hard lesz akkor latjak a nyugati szavazok hogy toketlen a brusszeli buro es nem szavaznak rajuk. ( vagy almodom? 4 millio gazdasagi muszlim sem volt eleg hogy rajojjenek erre??))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!