Nem kertelt az ukrán parancsnok, szerinte „térden kell lőni” a behívót megtagadókat

2024. január 31. 22:21

Anatolij Sztuzsenko úgy látja: ha nem lesz keményebb a mozgósítás, elveszítik a háborút.

2024. január 31. 22:21

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Ukrajnában jelenleg több millió olyan férfi van, akinek az állam csak az azonosító számát ismeri – erről Dmitrij Nataluha parlamenti képviselő számolt be, melynek részleteiről itt írtunk bővebben!

Ezt is ajánljuk a témában

Anatolij Sztuzsenko, a 118. területvédelmi alakulat parancsnoka úgy véli, hogy a mozgósításnak sokkal keménynek kell lennie, véleménye szerint a toborzóközpont alkalmazottainak nagyobb felhatalmazást kell adni. A Kárpáti Igaz Szó így idézi a parancsnokot: 

Addig fogunk demokráciát játszani, hogy hamarosan lábbal fognak rugdosni bennünket. 

Ennek így kellene lennie: ha nem száll ki az autóból, térden kell lőni… Különben nem nyerünk. Kemény mozgósítás kell. Ha nem tudsz harcolni, mondd azt: »Inkább szoknyát veszek. Szoknyát fogok hordani, varrni fogok a katonaság számára, valamit dolgozom a hadsereg javára. Férfi vagyok, de szoknyát veszek fel«” – jelentette ki, amivel a portál szerint nagy felháborodást keltett.

***

 

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. február 05. 15:17
Hát lehet megköszöni a térden lövést...
B_kanya
2024. február 01. 11:59
"T. PéterB_kanya 2024. január 31. 23:08 • Szerkesztve Igazából egy nagy baj van mindennek a mélyén. Hogy vannak a világon ilyen gazemberek, az a nevük, hogy katonák, akik tényleg így gondolják." Az a baj, hogy neked valami nem Világos. 1849-ig el tudsz számolni? Amúgy jópár fronton lévő ukrán katonatiszt, mikor megszakad az utánpótlás és elég egy szintet a lőszer- és kajakészlet, de legfőképp a sebesültek száma, akkor EGYSÉGGEL EGYÜTT megadja magát, ezzel megment 10-50-100 embert, akiket az ruszkik etethetnek és gyógyíthatnak, ami több energiájukba kerül, mint még egy tucat 152 millis gránátot átküldeni csőpostán.
faramuci
2024. február 01. 08:31
„térden kell lőni”.... igen utána tolószékbe tenni,és máris kész a gépesített dandár.... Ezek tényleg megértek a pusztulásra.
konfucius
2024. február 01. 08:08
Igen. Térden kell lőni őket. Attól megjön a kedvük is, és jobban is tudnak harcolni azokért, akik térden lőtték őket. Szerintem az ukrán sorozók, a parancsnokok, tábornokok nem harcolnak elég jól, hisz Oroszország nyomul előre. Esetleg rajtuk kipróbálhatjuk a módszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!