Megtiltották az Eurovíziós Dalfesztiválon a palesztin zászló használatát

2024. május 02. 18:04

A jegytulajdonosok csak olyan zászlókat hozhatnak magukkal, amelyek az eseményen részt vevő országokat, valamint a szivárványszínű LMBTQ-zászlót képviselik.

2024. május 02. 18:04

Nyitókép: JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

Az Eurovíziós Dalfesztivál szervezői csütörtökön közölték, hogy fenntartják a jogot arra, hogy a jövő héten Svédországban megrendezésre kerülő műsorról eltávolítsanak minden palesztin zászlót és palesztinbarát szimbólumot – írta meg a The Times of Israel. A palesztinbarát és Izrael-ellenes csoportok várhatóan nagyszabású tüntetéseket szerveznek Malmőben az esemény mellett.

Michelle Roverelli, a műsort minden évben megrendező Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének kommunikációs vezetője elmondta, hogy a 

jegytulajdonosok csak olyan zászlókat hozhatnak magukkal, amelyek az eseményen részt vevő országokat, valamint a szivárványszínű LMBT-zászlót képviselik.

A genfi székhelyű EBU fenntartja a jogot, hogy „eltávolítson minden más zászlót vagy szimbólumot, ruházatot, tárgyat és transzparenst, amelyet valószínűleg a tévéműsorok instrumentalizálása céljából használnak” –  közölte az Associated Pressnek küldött szöveges üzenetben. Azután reagált, hogy a Goteborgs-Posten című svéd lap csütörtökön arról számolt be, hogy a verseny szervezői megtiltották a palesztin zászlók és politikai transzparensek használatát az eseményen.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. május 09. 15:24
A sportba se
2024. május 08. 06:03 Szerkesztve
Paleszok is fellepnek? Nem? En sem lepek fel😱😭, de kovetelem hogy lobogtassak az arcmasommal disztitett zaszlomat. A faszom bele!
Tommaso
2024. május 08. 04:53
A közel-keleti konfliktus sok civil áldozata KIZÁRÓLAG A HAMASS BŰNE. Az izraeli civileket kegyetlen módon ők végezték ki. Az arab civileket pedig pajzsként használták és ezzel feláldozták őket. A HamaSS célja a minél több civil halott, zsidó vagy arab, nekik mindegy.
Hekimeki
2024. május 03. 07:30
Ez a diszkrimináció a zsidó mi a fassssszt keres ott???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!