Nem győzte dicsérni Biden a román elnököt

2024. május 08. 10:17

Az amerikai elnök külön kiemelte az Ukrajnának nyújtott támogatást.

2024. május 08. 10:17

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.

Joe Biden felhívta a figyelmet arra, hogy a román és az amerikai katonák egymás mellett szolgálnak, és az amerikai hadsereg mintegy 1800 tagja állomásozik Romániában, ami hozzájárul a NATO keleti szárnyának megerősítéséhez. Az amerikai elnök kiemelte Románia szerepét a Fekete-tengeren,

valamint az Ukrajnának nyújtott támogatást, a többi között a menekültek befogadását, és az ukrán gabona szállításához való hozzájárulást.

Klaus Johannis a kétoldalú tárgyalás megkezdése előtt a kapcsolatok aktuális témái közül megemlítette a vízumkönnyítést a román állampolgárok számára. Hangsúlyozta ugyanakkor, ma a legfontosabb, hogy miként lehet helyreállítani a békét Európában, és célnak nevezte annak megakadályozását, hogy Oroszország győzzön a háborúban Ukrajnával szemben.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­g­­a­­z­­­i n­i­­m­­f­­o­­­m­­­á­­­n­­­i­­á­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
lendvaiildiko
2024. május 08. 18:52
Madarat tolláról, embert barátjáról! Apropos! Küldött Biden apó elég dízelolajat a támaszpontra?
fogas paduc
2024. május 08. 15:56 Szerkesztve
Szeresse a románokat a Magyar Péter. Vagy inkább még se. Ennyire rosszat nem kívánhatok nekik...
fogas paduc
2024. május 08. 15:52
Hááááát, a románok helyében nem lennék annyira büszke a Biden-i dícséretre. tényleg! tisztába lett ma már rakva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!