Gólyatábor: ki akarja csókra kényszeríteni a fiúkat fiúkkal?

2013. szeptember 06. 12:18

Nem lehet senkit arra kényszeríteni, hogy szexuális beállítottságáról nyilvánosan állást foglaljon. Pláne nem ezzel ellentétes cselekedetre sarkallni.

2013. szeptember 06. 12:18
NAIV
Naiv blog

„A gólyatábor az ismerkedést is szolgálja. Talán elsősorban ez lenne a célja. Az egyik feladat az említett táborban egészen furcsa dimenzióba helyezte át ezt a célt. Bizonyos feladatok elvégzése után ugyanis meg lehetett duplázni a szerzett pontokat, amennyiben a csapat egyik tagja egy fiúval (esetleg lányként lánnyal) smárolt. Igen, jól olvasták: csókolózott. (…)

A barátom kissé konzervatív életet él talán, de felháborodva és tanácstalanul dühöngött, hogy most mit tegyen. A legjobb információi szerint heteroszexuális fiát intézményes keretek között – mert mi más lenne egy egyetem és/vagy annak hallgatói önkormányzata által szervezett gólyatábor – olyan helyzetbe hozták, hogy homoszexuális játékokat kell játszania. A megHÖKkentő nem fejezi ki teljes mélységében a benne kavargó érzéseket és gondolatokat. Menjen a rektorhoz? Jelentse fel a hallgatói önkormányzatot? De a fiának pár évet még ott kellene tanulnia az intézményben. Tehetetlennek érezte magát. Attól félt, ha szól, elmondják homofóbnak meg bármi egyébnek – őt is meg a fiát is. Az elkövetkezendő évek alatt pedig a srác sok-sok kellemetlenségnek nézhet elébe. (…)

A szexualitása, amint a vallása, a politikai nézete és a keresete is, mindenkinek magánügye. Intézményes keretek között sem lehet senkit arra kényszeríteni, hogy ezekről nyilvánosan állást foglaljon. Pláne, hogy vonzódásával ellentétes cselekedetre vagy akár annak szemlélésére kényszerüljön – vicces játéknak álcázott feladatok végrehajtása és azok pontozása közben (sem). Mert ez nem vicces. Ilyen visszataszító események után a szülők hogyan engedjék el nyugodt lélekkel gyermekeiket a gólyatáborokba? Eddig is aggódtak a féktelen bulizás miatt, de az eltörpül ezek mellett. Felháborító, hogy ilyesmi megtörténhet! Jó lenne tudni, hogy kik voltak a gólyatábor szervezői. Vajon az iskolák tudnak arról, hogy mi történik a gólyatáborokban? Mekkora az iskolák felelőssége mindebben? Mert ők is felelősek, az kétségtelen. A történtek után milyen kép alakul ki a gólyákban az intézményről, ahová több évig terveznek járni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. szeptember 06. 16:45
A jelenség amiről a cikk szól nem egyedi és a média mindent megtesz, hogy terjessze a devianciát. Az Indexen vagy két hete volt egy írás az anális szex előnyeiről!!,zenei clippek is tele vannak homoerotikával.
Csigorin
2013. szeptember 06. 14:40
vannak meg hasonlo vicces feladatokra otleteim, peldaul a szervezot szopjak le a csajok, meg ilyenek. Az is nagyon vicces, amolyan gyerekcsiny. Szoval ertem en, a golyatabor nem arrol szol hogy kockulas menjen, de van a vicces feladatoknak is hatara. A szervezok egyeni perverzioinak kielegitese nem tartozik ezek koze, a cel nem az hogy ok kurvajol szorakozzanak.
painkiller00
2013. szeptember 06. 13:53
gólyatábor=debíl egyetemisták gyülekezőhelye
painkiller00
2013. szeptember 06. 13:53
gólyatábor=debíl egyetemisták gyülekezőhelye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!