Kidőlt a legfontosabb oszlop

2014. október 14. 09:09

Hogy mi van? Ha valaki konzlib pártot akar építeni, miért törődik a baloldallal? Mi köze hozzá?

2014. október 14. 09:09
Neocohn
Kapitalizmus

„»Bokros Lajos szerint a választás üzenete az is, hogy szükség lesz a demokratikus baloldal újjáépítésére is«, az MSZP országos elnökségének el kell döntenie, »részt akar-e venni a nyugat-európai ihletésű baloldal újjáépítésében«, avagy »marad a Fidesz szatellitpártja.« Hogy mi van? Ha valaki konzlib pártot akar építeni, miért törődik a baloldallal? Mi köze hozzá? A Gyurcsányt napokkal korábban dicsérő Bokros odáig ment, hogy közölte, »a MoMa a demokrácia helyreállításában érdekelt«, ezért meghirdeti »a demokratikus erők tartós szövetségét«, amihez »szükség van egységes, európai ihletésű baloldalra is.« (Akkor meg miért szatellitezi le a jövő szövetségesét?)

Ez sajnos az egy bekezdéssel feljebb meghirdetett célnak teljességgel ellentmond. Nyilván jobban járna mindenki egy nem korrupt, nem kaotikus, nem elvtelen, nem megélhetési baloldallal, de ez elsősorban a baloldal problémája, nekünk, a szabadpiaci kapitalizmus barátainak nincs vele dolgunk. Nyilván lehet – kellő önálló erő felmutatása esetén – kivételesen választási együttműködést is kötni a baloldallal is, de nem ez a cél, hiszen az ő érdekük mindig az lesz, hogy a saját »szociális« agendájukat nyomassák, számukra a piaci megoldás csak akkor opció, ha előtte már minden mást kipróbáltak.

Ráadásul minden jel arra mutat, hogy ez a baloldal sok mindent akar, de valóban megújulni nem. Az egyik lúzer, az összes megyei közgyűlést elbukó Együtt-PM részéről Szigetvári Viktor közölte, »folytatni kell az ellenzék megújítását, a szövetségnek kizárólag együtt van jövője.« Tartalmi, érdemi, elvi kérdések, hogy tehát mégis mikre alapozódjon ez a még újabb összefogás, ebben a nyilatkozatban nem fordultak elő, nem kizárt, hogy Gyurcsány Ferenc demokrata párti egységesülése felé tett lépésről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2014. október 14. 14:16
Miért van az, hogy a neokonzervatívok (igazából neoliberálisok), mindig debilis, gyermekded becenevekkel beszélnek? Lsd önmagában a neokon, konzlib, vagy ott van (volt) a Milla. Nem elég fogyatékos hülyegyereknek lenni, annak is kell látszani?
Mich
2014. október 14. 12:56
Elveket meg logikát KÁR számon kérni Bokroson... ...ő csak megragadta az alkalmat, hogy magának reklámot csináljon... és a kétségbeesett ballikosok rá szavaztak... Ennyi.
Apáczai
2014. október 14. 12:02
Kidőlt a legfontosabb oszlop? Dehogy dőlt ki. Lekonyult.
Vadjoe
2014. október 14. 11:55
"az MSZP országos elnökségének el kell döntenie, “részt akar-e venni a nyugat-európai ihletésű baloldal újjáépítésében”, avagy “marad a Fidesz szatellitpártja.”" Én ezt totál nem értem. Mi az, hogy az MSZP marad a Fidesz szatellitpártja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!