Áttörést jelent-e a gecigate?

2015. február 10. 09:38

Simicska rájött, mi a teendő, de már késő. Olyan médiabirodalmat hozott létre, amely Orbán kiszolgálása nélkül nem életképes.

2015. február 10. 09:38
Neocohn
Kapitalizmus

Az ismert üzletember tehát, legalábbis az ambíciók szintjén, a független média elkötelezettjének tekinti magát – most, hogy az általa eddig kiszolgált kormány több pénzt hajtana be tőle. De hol volt ő, a demokrata, amikor az általa min. 25 éve kiszolgált ember elkezdte leépíteni a demokratikus intézményeket, ellehetetleníteni a fair versenyt? Mit fog üzenni – és főleg kinek – a médiája?

Ha mostantól médiája, a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Metropol »kurvára le fogja szarni« a miniszterelnök akaratát, akkor ahhoz pont arra a 180 fokos fordulatra lenne szükség, amelyre hírek szerint végül mégsem kérte fel a szerkesztőségeket. (D. Horváth Gáborral az élen fordulatot csinálni a Magyar Nemzetnél pedig kb. annyit jelent, mint Grósz Károllyal az élen liberális párttá alakítani az MSZMP-t. Lehet, de a dolog nem fog működni.)

Tanulság: Simicska rájött, mi a teendő, de már késő. Olyan médiabirodalmat hozott létre, amely Orbán kiszolgálása nélkül nem életképes. Médiafogyasztói talán sok mindent lenyelnek, de egy bálványdöntő irányváltást nem. Ráadásul egy valóban független média elkezdene kitálalni: oligarchákról, haveri vircsaftról, összefonódásokról, érdekes közbeszerzésekről, Közgépről, ilyesmiről. Simicska Lajos nagyon nagy ember lenne, ha ebbe beleállna – nem biztos, hogy ez elvárható.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. február 13. 10:52
Én szerintem más a tanulság: ne igyon, aki nem bírja!
Morgen
2015. február 13. 10:51
Egy kérdés van: Ki akar felépíteni egy libbant Simicskát? Na, Szerzőkém?
august
2015. február 13. 10:51
Szerintem az se tervezzen hosszú távra újságíróként aki ilyen címen képes egy akármit közzétenni..
brabant89
2015. február 13. 08:33
"Namost egy igen konkrét cáfolata az összes mocskolódásnak, hogy a vezérkar lelkiismereti indokkal felmondott. Mert ha valóban azok lennének akiknek össze vannak köpködve (orbán seggében nyelvelők) akkor teljesen elvtelenűl simán segget cseréltek volna" Rosszul látod, elvtárs. Ők nem akarták a jól bejáratott segget egy másikra cserélni, hanem tovább akarják nyalni azt, amelyiket eddig is nyaltak. Kapnak még jól fizetett állást a további seggnyaláshoz a "lelkiismereti felmondók", meglepődnék, ha 47 ezer forintos közmunkára kellene menniük. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!