Végre: Trump a klímahisztéria ellen

2017. január 31. 10:15

Ez a blog, ahogy a dolgok mostanában Washingtonban állnak, nem sokat fogja dícsérni az új amerikai elnököt (eddig se tette), de az, hogy végre fellép a globális klímaváltozás fetisizálása ellen, megér egy piros pontot.

2017. január 31. 10:15
Neocohn
Kapitalizmus blog

„Ez a blog, ahogy a dolgok mostanában Washingtonban állnak, nem sokat fogja dícsérni az új amerikai elnököt (eddig se tette), de az, hogy végre fellép a globális klímaváltozás fetisizálása ellen, megér egy piros pontot. Lehet a dolgot úgy látni, hogy Trump »a tudománynak« üzent hadat, »az igazságot« akarja elhallgattatni, de valószínűleg inkább arról van szó, hogy a szövetségi erő- és energiaforrásokat megpróbálja elsősorban kevésbé kétséges ügyekre és intézményekre fordítani.

Még napokkal a (teljesen jogos) menekültügyi tiltakozáshullám előtt teljesen indokolatlan hisztéria hullámai érték el a mainstream médiát: Trump elől biztonságba kell helyezni a szigorúan tudományos klímaadatokat, különben elvesznek, és akkor mi lesz. Aztán persze kiderült, hogy nem tűnt el az Obama-éra klímaváltozási oldala, csak átmigrált egy archív oldalra, ahogy egyébként el is volt tervezve.

Az új fehér házi oldalon pedig felbukkant egy »America First Energy Plan«, amely röviden csak annyit vázol fel, hogy a külföldi olajfüggőség leküzdésére az új vezetés hadat üzen a »káros és felesleges« regulációknak, belevág a hazai palaolaj- és gázkitermelésbe, visszatérés várható a »tiszta széntechnológiához«, miközben továbbra is fontos a levegő és a víz védelme, ennek keretében pedig átstrukturálják a szövetségi környezetvédelmi ügynökség (EPA) tevékenységi fókuszát, első lépésként utasításba is adták, hogy az EPA törölje eddigi, az üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatos oldalait.

Ez utóbbi egyáltalán nem tudományellenes és környezetvédelem-ellenes lépés: kritikusai szerint az EPA élen járt az elfogult kimutatások gyártásában, közpénzen, olyan előfeltevéseket kész tényeknek véve, amelyek legalábbis további kutatásra vagy magyarázatra szorulnak. Elsősorban persze a világ klímakutatóinak állítólagos konszenzusáról, az IPCC vesszőparipájáról: a széndioxid káros voltáról, a CO2 felmelegedésre gyakorolt hatásáról van szó, amelynek ürügyén az egész amerikai gazdaságot ökogyámság alá lehetne vonni. Természetesen egy nemes cél, a Föld megmentése érdekében.

Aki kicsit is nyomon követi a klímavitát, tudhatja, hogy sem a klímakutatók teljes, 97%-os konszenzusa nem létezik, sem a széndioxid mint bűnös üvegházhatású gáz, értsd, az emberi tevékenység szerepe nem egyértelműen bizonyított a klíma felmelegedésében. Még az sem biztos, hogy nem pont a hőmérséklet természetes ingadozása okozza a CO2-szint növekedését vagy csökkenését, nem pedig fordítva. Továbbra sem tudjuk, mi vagyunk-e az oka az enyhe hőmérséklet-növekedésnek, hogy van-e okunk aggódni, vagy pánik helyett elég okosan felkészülni, tudományt-technológiát az alkalmazkodás szolgálatába állítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bontottcsirke
2017. február 01. 08:27
Ezt a sok hülyeséget, amit a cikkíró összehord.
Földes "Thomas" Tamás
2017. február 01. 01:26
Végül is nem Trump lakóhelye került víz alá, úgyhogy érthető, hogy ő ilyen frankón kiáll ezek ellen a csúnya, klímaváltozást "fetisizáló" gonosztevők ellen.
áfonya
2017. január 31. 23:22
Martin Schulz Apja nevezetesen Charles Schulz, volt Hauptsturmführer és vezetője a mauthauseni koncentrációs tábornak. Karl Schulz csatlakozott az SS (ID 400037) május 1-jén, 1937-ben. 1939-ben beállt Obersturmführerként és önkéntes szolgálatot vállal a mauthauseni koncentrációs táborban ahol ő vezette a Politikai Osztály egyfajta kiterjesztését a Gestapot. 1945-ben, május 3-án amikor a szövetségesek közeledett a táborhoz, Karl Schulz elmenekült a szeretőjével, aki a táborban dolgozott, mint egy gyorsíró, Csehszlovákia. A családját hátra hagyta. Schulz kapott új személyazonosító iratokat Karl Müller néven. Ő többször változtatta a nevét, még a keresztnevét is, mint Albert, de nem sikerül elkerülniük a büntetőeljárást a nyugatnémet hatóságoknál. A Vicekancellárnak Gabrielnek is náci volt az apja! http://www.anonymousnews.ru/2017/01/27/aufgedeckt-vater-von-spd-kanzlerkandidat-martin-schulz-liquidierte-im-kz-mauthausen/
Dénia
2017. január 31. 18:56
Mondják ezt azok, akik továbbra is a szennyezésben érdekeltek. Pont mire végre a legnagyobb szennyező, az USA is hajlandó volt aláírni a széndioxid-kibocsáltásának korlátozásáról szóló világegyezményt. A szén, mint tiszta energia? Meg a palagáz? Ez nagyon szomorú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!