A DK-Jobbik paktum nem a Fidesz, hanem saját ellenzéki szövetségesei ellen irányul!

2021. június 08. 16:42

A magyar politikai élet megújulásának legnagyobb gátja mára a Jobbik lett.

2021. június 08. 16:42
Bencsik János
Facebook

„A DK-Jobbik paktum nem a Fidesz, hanem saját ellenzéki szövetségesei ellen irányul!

»Azt látom, a pártok továbbra is próbálnak kisiklani az előválasztás alól egy csomó helyen és a nyílt demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt.«– nyilatkozta a napokban Márki-Zay Péter. Azt is hozzátette: »a Jobbik-DK nem egy természetes szövetség. Ez a füstös szobák világa.« Egyetértek vele. Itt az ideje, hogy ő és az összefogáspárti szavazók is feltegyék maguknak a kérdést: biztosan ezt akarták?

Ami a szemünk előtt zajlik, az a 90-es évek legkártékonyabb szövetségének feléledése: 1994-ben a harcos antikommunista SZDSZ kötött paktumot az egykori állampárttal pusztán a hatalomért és a hatalommal járó előnyökért. 27 évvel később az egykori állampárt ellen megalakuló Jobbik és ősellensége, a DK fog össze, hogy a 2010 előtti világ képviselői megerősödve térhessenek vissza a hatalomba. Ennek már semmi köze nincs a választójogi kényszerhez, hiszen az előválasztás során a DK és a Jobbik nem a Fidesszel szemben indít közös jelölteket, hanem SAJÁT SZÖVETSÉGESEI ellen.

A politikai eliten kívülről érkező jelöltek (köztük a Momentum Mozgalom, Pálinkás Józsefék, Márki-Zay Péterék) ezzel sok helyen reménytelen helyzetbe kerülnek, miközben történelmi lehetőség lett volna arra, hogy az összefogáson belül azok a politikusok, akik akadályai a kormányváltásnak, eggyel hátrébb lépjenek.

Soha nem hittem volna, hogy valaha le fogom írni az alábbi szavakat, de sajnos igaz: a magyar politikai élet megújulásának legnagyobb gátja mára a Jobbik lett. Legerősebb ellenzéki pártként választják a megújulás esélye helyett a múlt posványát.

Egy kérdésem maradt csak. Ha már az előválasztáson is közös jelölteket indítanak: nem lenne egyszerűbb és őszintébb összeolvadni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. június 09. 10:29
Előbb-utóbb mindenki megvilágosodik...:)
Rocktoberi
2021. június 08. 22:24
Jákob egy piti politika kurva. Lehet ezt ragozni de felesleges. Hülye aki nem látja.
zakar zoltán béla
2021. június 08. 22:23
jjjjjjjjjééééééééééé jajjjjjjjjjjjjjjj 2015.
lemez
2021. június 08. 19:56
Ez úgy van,hogy jákob megdicséri a bószmét,hogy lóvette a követőit.Perverz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!