Mi ez, ha nem gonoszság?

2021. július 13. 09:27

Karácsony szociológusként próbálja félrevezetni a szavazókat a „gyermekek éhezéséről.”

2021. július 13. 09:27
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasárnap

„»2021-ben Magyarországon, Európa közepén tízből négy gyerek még mindig éhesen megy iskolába minden nap! Mi ez, ha nem gonoszság?« – harangozza be szociális programját Karácsony Gergely, hozzátéve a gyengébbek kedvéért, hogy neki bezzeg egyetlen gyerek egyetlen napnyi éhezése is sok.

A számadat forrását nem linkelte be, ami sajnálatos, mivel a legjóindulatúbb kutakodás után is csupán néhány korábbi újságcikket sikerült fellelnem, melyekben dietetikusok elmondják, az általános iskolások egyharmada, a kamaszok fele megy reggeli nélkül iskolába. Csakhogy »a gyerekek általában időhiányra vagy az éhség hiányára hivatkoznak« – teszik hozzá a szakemberek ugyanezen cikkekben. A 40 százalék tehát nagyjából stimmelhet, ám rendszerint köze nincs a családok anyagi helyzetéhez. Jórészt arról van szó (egyébként nemzetközi szinten, még Ausztriában is, a volt szocialista országokban meg pláne), hogy apuka-anyuka is rossz példát mutat, nincs közös étkezés, rohanás van, vagy egyszerűen a kamasz gyerek kijelenti, hagyják őt békén, ő inkább szunyál plusz tíz percet, aztán majd legfeljebb betol valamit a büfében a haverokkal (idézet egy unokaöcsémtől, azaz még a legjobb családokban is).

Nem is tudom, melyik magyarázatot akarjam inkább: azt-e, hogy Karácsony Gergely diplomás szociológusként, volt egyetemi oktatóként tudatosan próbálja félrevezetni a szavazókat egy szociológiai kérdésben, Dobrev Klára méltó versenytársaként alkalmazva a legszégyentelenebb csúsztatás módszerét, minimum négymillió mélyszegényt vizionálva, vagy inkább azt-e, hogy Karácsony Gergely (diplomás szociológus és volt egyetemi oktató létére) nincs tisztában azzal, hogy álhírt terjeszt egy szociológiai témában. Természetesen sejtem, hogy az első magyarázat a valószínűsíthetőbb, és Puzsér I. axiómája áll fenn (»Karácsony Gergely hazudik, és onnan lehet tudni, hogy hazudik, hogy mozog a szája«, illetve jelen esetben a billentyűzeten az ujja), de azért csak össze-összerezzen az ember, ha ilyen mértékben nézik ostobának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. július 13. 15:39
DK - Karácsonyi , biztos hogy ugrana az ingyen étkeztetés rögtön nem lenne rá pénz, meg az ingyen tankönyvre sem. 2006 az egy pohár iskolatejet elvették mert nem volt rá pénz. A szociologus faszinak minden szava hazugság de aljas módon. Itt a példa Budapest "élhető Budapest" na aztán most élhető.
AKissLaci
2021. július 13. 12:43
Francesca, múltkor direkt utánanéztem ennek a szarnak. A "négymillió mélyszegénységben élő" az MSZP 2014-es választási demagógiája volt. Gejike csak elővette megint. Illetve nem ő, hanem a gazdái - Gejike semmit nem tud elővenni egyedül, mert a Zorbán! Még új szart sem tudnak kitalálni. Egyébként kíváncsi vagyok, mikor kezdenek el Orbán-kulákozni, meg klerikálisreakciózni. Egyébként van a mondókában egy "apró" kommunikációs trükk: Gejikééknek ezt nem kell felszámolni, mert nem létezik - ez az elérendő céljuk!
Rocktoberi
2021. július 13. 12:12
Gejike hozza a szokott formáját. Bután hazudozó, ostoba fajankó.
kunfia
2021. július 13. 10:00
A nyugdíjas néni ül a sarkon ,Orbán elvtárs odalép hozzá: -Maga ugye nem éhes,azért van a tábláján,hogy három napja nem evett? -De nagyon éhes vagyok,de nem telik kenyérre. -Akkor egyen kalácsot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!