Rétvári: Jövőre 79 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

2017. december 21. 08:56

Jövőre már 79 milliárd forint használható fel gyermekétkeztetésre – jelentette ki Rétvári Bence, hangsúlyozva: az Eurostat novemberi adatai szerint Magyarországon éppen a 18 évesnél fiatalabbak körében csökkent a legnagyobb mértékben a szegények aránya.

2017. december 21. 08:56

A 2010-es 29 milliárddal szemben, jövőre már 79 milliárd forint használható fel gyermekétkeztetésre – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. Hangsúlyozta: már valamennyi iskolai szünetben ingyenesen jutnak meleg ételhez a rászoruló óvodások és iskolások. Ugyanakkor a három évesnél fiatalabb gyermeket nevelő családok  havonta 12 kilogrammos ételcsomagban részesülnek 116 hátrányos helyzetű járásban – tette hozzá.

A politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hangsúlyozta, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat novemberi adatai szerint Magyarországon éppen a 18 évesnél fiatalabbak körében csökkent a legnagyobb mértékben a szegények aránya. Továbbá az fejlett gazdaságokat tömörítő OECD tagországai közül GDP-arányosan  Magyarország kiemelkedően sokat fordít a családok segítésére.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. december 21. 17:13
Gyermekétkeztetés - gyermekéheztetés. A gyermekek gazdagodnak, szüleik meg szegényednek. A dolgok dinamikusan változnak. A pár ezer forintos dolgokkal az elhanyagolhatóságuk miatt, a milliárdos tételekkel meg az átláthatatlanságuk miatt kevesen foglalkoznak.
zakar zoltán béla
2017. december 21. 14:11
Gúr torta és Nyakó leves is lesz, bőség menettel...
bornemiszabela
2017. december 21. 14:04
Nem kell dobálózni a milliárdokkal. 2 stadion oszt jónapot.
noMores
2017. december 21. 11:01
Jaj, de nagy öröm ez! Szerencse, hogy nem csak azért, mert választási év lesz, hanem ezentúl mindig is! Isten áldja a KDNP-t, a legkeresztyénebb szervezetet az országban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!