Kötelezően megtanítandó műveltségi tartalom

2014. április 17. 14:19

A kötelezően megtanítandó műveltségi tartalom előírásának a visszahozása olyan léptékű fejlemény az iskolások életében, hogy ésszel felfogni is alig bírjuk.

2014. április 17. 14:19
Neocohn
Kapitalizmus

A kötelezően megtanítandó műveltségi tartalom előírásának a visszahozása olyan léptékű fejlemény az iskolások életében, hogy ésszel felfogni is alig bírjuk, és ez nem véletlen, azért van, mert PISA-ilag nagyon halványan teljesítünk. Szövegértésünk, matektudásunk, természettudományhoz történő konyításunk siralmas, úgyhogy sem azt nem értjük, mi az a műveltségi tartalom, sem azt nem bírjuk kimatekozni, hogy mitől lenne olcsóbb a központilag előirányzott tankönyv, ha egyszer nem az. Illetve, ha olcsóbb lenne, megérné-e, tekintve az árát.

Az elméletileg valamelyest olcsóbb állami tankönyvnek ugyanis gyerekeink totális államosítása, agyuk áramvonalasítása, gondolataik, választási esélyeik kiiktatása az ára. A nevelés nem ugyanaz, mint az iskolai oktatás, állítja a lentebb látható kis videó, de a miniszterelnök drónja, H. Rózsa nem ismer olyat, hogy iskolán kívüli oktatás, nevelés (vö.Mussolini: semmit az államon kívül, mindent az államon belül), a gyerekünk egész napra kell neki – és ez nagyjából a legszörnyűbb, amit a NER eddig produkált.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. április 17. 20:15
Éveken át néztem, ahogy a jónevű budai gimnázium diákjai kiözönlenek a szomszédos parkba és ott piálnak egész nap. Jó, tudom, hogy vakok között félszemű a vezér, minél hülyébb a nép gyereke, annál több esélye van a debil "baloldali értelmiség"-nek, de akkor azt tessék mondani.
Akitlosz
2014. április 17. 15:44
Hát pedig egyszerű a megoldás. Több sört kell inni, - lehet alkoholmentes is, tekintve, hogy gyerekekről is van szó - és akkor lesz elegendő PISA. --- Amúgy azért alacsony az átlagos eredmény, mert a magyar közoktatás mindenáron a hátrányos képességűeket akarja felhozni az átlag szintjére, reménytelenül, de erre megy el az erő és energia nagy része, miközben az átlag feletti képességűekkel senki nem foglalkozik külön, így ők elkallódnak, s unatkoznak, ameddig a tanítók a reménytelen esetekbe próbálják beleverni a minimális tudást. --- Egyszer általános iskola másodikos koromban jön egy negyedikes gyerek be az osztályba, azzal az üzenettel, hogy a negyedikesek tanítónénije engemet hívat át. Nem tudtuk mire vélni, de persze mentem át a negyedikesekhez. Hát áll a táblánál egy számtan példa előtt a bamba negyedikes, s őt akarta a tanító nénijük velem leégetni. Mondja a tanító néni, hogy oldjam meg a negyedikes példát. Bár soha nem tanultam még, de persze könnyen megoldottam, s lemagyaráztam, hogy hogyan kell. - Az élet problémáinak egy jelentős része IQ-ból megoldható. - A negyedikesek többsége számára persze világosan érthető volt a magyarázatom, de a táblánál lévő bamba gyerek számára, mintha egy másik bolygóról jöttem volna. Továbbra sem értett semmit az egészből. Aznap én voltam a sztár az iskolában, főleg a negyedikeseknél vágódtam be. Még egy macska is pontosan tudja, hogy hány kölyke van. Ennyit a számtanról.
balbako_
2014. április 17. 15:30
A két világháború között volt a magyar oktatás a világszínvonal felett. Kötelező - és szigorúan ellenőrzött - tananyaggal, magas követelményekkel és világraszóló eredményekkel. (Erről ennyit)
C.Dömötör
2014. április 17. 15:26
John Lukacs írta 1991 *: " De a magyar nagyon tehetséges nép. Hosszú távon az elmúlt ötven év sem tudott ártani neki. --- Legrosszabb mgyar diákjaim (azok, akik nem olvassák el a kötelező olvasmányokat és írásbeli vizsgáikon badarságokat hordanak össze) jobban írnak, mint legjobb amerikai diákjaim. Ennek egyszerű az oka: a magyar középiskolai oktatás, bár nyilvánvalóan romlott a szinvonala, még mindig több munkát igényel és magasabb követelményeket támaszt, mint az amerikai. " *A XX. század és az újkor vége. " a gyerekünk egész napra kell neki "- ez most egész Európában így van, másról sem lehet olvasni. Ez a trend, ezt ugye így mondják ? Mint szülő én sem helyeslem. De mindezért Hoffmann Rózsát felelősségre vonni, elég olcsó megoldás. A PISA-tesztet meg inkább hagyjuk. Az idézeteket háromszor is elovastam, de azt, hogy hol a hiba, azt nem találtam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!