Őrizetbe vették a zaporizzsjai atomerőmű két alkalmazottját

2022. augusztus 17. 22:11

Azzal vádolják őket, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget – közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok.

2022. augusztus 17. 22:11
null

rizetbe vették a zaporizzsjai atomerőmű két alkalmazottját, akiket azzal vádolnak, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget – közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok. A gyanúsítottakra tíz évtől életfogytig tartó börtönbüntetés várhat. Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai területi közigazgatás főtanácsának tagja kijelentette, hogy a nap folyamán legkevesebb hat lövedék csapódott be Enerhodarban, de magát az erőművet nem érte találat. A létesítmény rendes üzemmódban működik.    

Az oroszbarát hatóságok szerint az ukrán tüzérség az elmúlt hetekben rendszeresen támadta az erőművet, ami nukleáris katasztrófával fenyeget. Rogov szerint az ukrán fegyveres erők 44. tüzérdandárja amerikai irányított rakétákat és lövedékeket vet be. A csapások megrongálták a kahovkai alállomás nagyfeszültségű vezetékét, ami miatt csökkenteni kellett két erőműegység kapacitását.

(MTI)

Nyitókép: Ed JONES / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2022. augusztus 18. 08:21
Hátravinni, lelőni!
Gyzoltan
2022. augusztus 18. 07:04
Várhatóan elrettentő erejű intézkedések lesznek bevezetve!
europész
2022. augusztus 18. 00:36
Csernobilben is ukran szakertelem okozta a tulmelegedest es robbanast. Zaporizzsjaban miert ne lett volna ket hulye.Lehet,hogy tobb is van.Oroszok ott hibaztak megint,hogy nem csereltek le azonnal a teljes szemelyzetet.Ezek a dolgok meg sokba kerulhetnek.
DE JÓ
2022. augusztus 17. 23:05
Igen, ez várható volt. A mostanában a sajtóban megjelenő pontos ukrán találatok mögött vagy a helyiektől származó pontos cél információk, vagy pontos amerikai felderítés és koordináta átadás, ne adj isten, amerikai-angol cél programozás van, vagy beszivárgott ukránok lézeres célmegvilágítása van. Akárhogy is, Amerika nélkül ez nem menne. Folytatódik a George Friedman féle eszetlen, cinikus, északi, fehér belháború és kiszorítósdi végrehajtása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!