Az összeomlás szélén az ukrán hadsereg? Közel félmillió embert veszíthettek már Zelenszkijék

2024. április 24. 11:01

Az orosz védelmi miniszter szerint már „az amerikai hatóságok cinikusan jelentik ki, hogy ukránok fognak meghalni az érdekeikért az Oroszország elleni harcban”.

2024. április 24. 11:01

Nyitókép: HANDOUT / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Közel 500 ezer embert veszítettek az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az általa vezetett tárca keddi vezetőségi ülésén.

A különleges hadművelet kezdete óta az ukrán fegyveres erők veszteségei összességében csaknem félmillió katonát tettek ki”

– mondta a miniszter, egyúttal kilátásba helyezve az ukrán területen lévő logisztikai központok és a nyugati fegyvereket tároló raktárbázisok elleni csapások intenzitásának növelését, valamint azt, hogy az orosz fél el fogja érni kitűzött céljait.

Emlékeztetett rá, hogy az orosz hadsereg az elmúlt napokban „felszabadította” a donyecki régióban lévő Pervomajszke, Bohdanivka és Novomihajlivka települést,

és azt mondta, hogy folyamatban van az „ellenőrzési övezet kiterjesztése” Berdicsiben és Heorhijivkában, miközben a folyamatos orosz tűzhatás megakadályozza az ukrán felet a védelmi vonal megtartásában.

A miniszter beszámolója szerint az orosz lég- és rakétavédelem a háború kezdete óta több mint 22 ezer drónt és mintegy hatezer rakétát semmisített meg, köztük 3549 HIMARS- és 361 Vampire- lövedéket, valamint mintegy kétezer egyéb légi célpontot, köztük 592 repülőgépet, 270 helikoptert, 349 légvédelmi irányított és taktikai ballisztikus rakétát, 329 irányított rakétát, 278 radarelhárító rakétát és 37 léggömböt.

Elmondta, hogy az orosz hadsereg idén megkapja az első Sz-500-as légvédelmi rendszereket,

valamint további Sz-400-as, Sz-300V4-es, Buk-M3-as és Tor-M2U típusúakkal is ellátják. A Pancir rakéta- és ágyúrendszerek gyártása idén csaknem megkétszereződik.

Sojgu, kitérve az amerikai képviselőház által Kijev számára megszavazott katonai segélyre, kijelentette, hogy Washington ezzel megakadályozni próbálja „az ukrán fegyveres erők összeomlását”, de – mint megjegyezte – „a juttatás nagy részét az Egyesült Államok hadiipari komplexuma kapja”. „Az amerikai hatóságok cinikusan jelentik ki, hogy ukránok fognak meghalni az érdekeikért az Oroszország elleni harcban” – fogalmazott Sojgu.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­s­­ ­­­l­­á­­­n­y­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­r­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
remi
2024. április 24. 17:52
"De ha a támadók az oroszok ezek a számok 7x 10x szorzóval vannak az embernemszámít típusú harcászatukban. " Általában sem feltétlenül van ez így, de a jelenlegi műveleteknél a ruszkiknál nemigazán van az embernemszámít szemlélet, önmagukhoz képest könnyen mondanak le magaslatokról vagy egyéb helyekről, hogy aztán a frissen bevonult hoholokat rögtön megküldjék n+1 FAB-al, MLRS rakétával, sima malaccal, vagy ami éppen kéznél van. Úgyhogy jelenleg a veszteségadatok valahol az 1:1 - 1:2 környékén lehetnek, de nem lepődnék meg azon se ha a hoholoknak akár több vesztesége lenne, a termobárikus és kazettás FAB-okkal egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, úgyhogy van veszteségük dögivel, erről már beszélnek a hohol propahanta kanálokon is, az elmúlt pár napban csaszov-jart viszonylag visszafogottan küldték, napi 40-60 darab FAB, de már így se tudnak sehova bújni a védők, már alig van magas épület. Nademaj hamarosan megérkezik a wunderwaffe sok.1 (F-16) és akkor minden is másképp lesz.
falcatus-2
2024. április 24. 16:44
Egy pianínós nyalonc 2024. április 24. 15:11 Eléggé vicces ez az orosz adat. A támadók általában 3x 5x annyi katonát vesztenek mint a védők. De ha a támadók az oroszok ezek a számok 7x 10x szorzóval vannak az embernemszámít típusú harcászatukban. Ha az ukránok 500e embert vesztettek eddig akkor az orosz veszteségek 3,5-5 millió lehet..." Na, most kéne igénybe vennie az óvó nénije telefonos segítségét.Talán őt még nem a kisegítő estin nyomták át. Most ki a támadó és ki a védekező? Ha így sem megy még belenézhetne az ukrajinszka pravdába is, ha még ez sem segít, akkor hagyjon fel minden reménnyel, nyugodt szívvel feküdjön a Karigeli sárgája elé.
tintapaca
2024. április 24. 16:40
Az ukrán külügyminiszter - Kulebának hívják -, állítólag kijelentette, hogy az USA segítsége nem segít Ukrajnán. Stier Gábor és Somkuti legutóbb arról beszélgettek egy műsorban, hogy hol húzódnak majd a jövőben Ukrajna határai. Ha sorra kerül a határok átrajzolása, akkor Ukrajnának távoznia kell a Kárpát-medencéből- Stier felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőbeni, felfegyverzett Ukrrajna veszélyt fog jelenteni a szomszédaira. Ezt is leírtam már korábban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!